Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vanliga Auto batteri Problem

Vissa kan finna det svårt att tro, men blybatterier har använts i mer än 100 år. När det kommer till batterier lagra energi tillämpas samma kemiska principer fortfarande tillämpas idag. Många problem uppstår som ett resultat av att inte behandla din bil batteri på rätt sätt. Om du gör, kan du få bättre prestanda, tillförlitlighet och livslängd från batteriet. Du måste börja tänka på din bil batteri som en spargris: Om du fortsätter att ta ut pengar och inte sätta något tillbaka, kommer du så småningom har ingenting. Funktion

genomsnittliga bilbatteri varar 3 till 5 år. Det finns många faktorer som avgör exakt hur länge batteriet kommer att vara funktionella. Till exempel är bilens generator ansvarar för laddning av batteriet under användning, och upprepade korta resor i bilen kommer inte att tillåta generatorn att ladda batteriet fullt, minskar dess livslängd. Dessutom, om du bor i ett område med extrema temperaturer, även detta kan kraftigt minska batteriets livslängd.
Överväganden

batteriladdare och testare är användbara verktyg för att få in ditt garage. Om batteriet är helt dött, sedan den första sak att tänka på är batteriets ålder. Om batteriet är mer än 4 år gammal så är det förmodligen dags att byta ut det. Om du tror att batteriet fortfarande borde arbeta, då kan du ladda batteriet själv och använda en batteritestare för att se om det kommer att kunna behålla sin laddning.
Förebyggande /Lösning

Ta väl hand om din bils batteri kan öka sin livslängd med flera år. Det finns några snabba och enkla åtgärder du kan vidta för att hålla batteriet i trim så länge som möjligt. Ett mycket effektivt exempel skulle använda terminalen Protector spraya på batteripolerna några gånger per år, vilket kommer att minska mängden av korrosion som byggs upp, vilket gör att din generator för att ladda batteriet på ett effektivt sätt.
Varning

Byta eller helt enkelt koppla bort batteriet på en nyare modell bil kan leda till många problem. Bortsett från de större frågor såsom start av fordonet, koppla bort batteriet på en dator utrustad bil kan leda till förlust av flera av bilens tillbehör och funktioner. Förlusten av luftkonditionering, elmanövrerade och fönster, eller ens permanenta skador på vissa elektroniska moduler, är bara några exempel på vad som kan gå fel med manipulation med batteriets anslutning. Addera Expert Insight

Om batteriet tas väl hand om och är mindre än 4 år gammal men fortfarande upplever problem, då roten till dessa problem är sannolikt en överdriven strömförbrukning. Du kan mäta strömmarna som dräneras från ditt fordon när det inte används med en digital multimeter, eller DMM. Se din fordonstillverkarens nyckel-off elektriska drain specifikationer för att ta reda på exakt hur många milliampere bör rinner från bilen när den inte används. Efter att ha utfört ett test, om mängden parasiterande åderlåtning din bil är mer än fabriken aviserad belopp, sedan identifiera orsaken till överskottet avloppet är ett måste. I de flesta fall är problemet orsakas av ljus någonstans på fordonet kvar på, men andra problem skulle kunna existera, såsom reläer eller moduler inte kommer att sova eller stängs ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71265.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.