Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så ändrar Främre stötdämpare på en 2000 Blazer

Delar och förfarande ändra något mellan de två hjul och fyrhjulsdrift versioner av 2000 Chevy Blazer. Ändra chocker är generellt rekommenderas av tillverkare stötdämpare och biltillverkare runt var 35.000 till 50.000 miles. Detta kommer att förbättra ridning och stabilitet prestanda av ett fordon. Till skillnad framhjulsdrivna fordon, som använder stöttor i fronten (och ibland bak), presenterar 2000 Blazer både främre och bakre stötdämpare. Skillnaden mellan de två är att stötdämpare är en separat komponent från spolen eller bladfjädern, medan strävor är komprimerade inuti spiralfjädern som en enhet. Saker du behöver
Lug nut hylsnyckel
Bil jack
stödbenet
Penetrerande smörjmedelsspray
Box-end skiftnyckel set eller spärrning box-end skiftnyckel set (tvåhjulsdrift)
1/2-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Hammer (fyrhjulsdrift) Sida 2 byte främre stötdämpare
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Visa mer Instruktioner
tvåhjulsdrift Blazer
1

Knäck hjulmuttrarna lösa på ett framdäck med tappmuttem hylsnyckel precis tillräckligt för att backa bort dem från fälgen (inte mer än en halv -sväng).
2

Lyft Blazer med en domkraft och sedan stödja den på en pallbock. Ta bort hjulmuttrarna och däck.
3

Spraya övre låsmuttern och chock stem liksom de nedre två fästbultarna på nedre länkarm med en riklig mängd penetrerande spray. Låt fem till tio minuter för spray för att suga in
4

Placera en box-nyckel (spärrkonsol eller ej) på den övre chock låsmuttern. Placera en mindre box-nyckel på stjälken ovanför låsmuttern. Håll skaftet med den mindre skiftnyckel samtidigt som du vrider den kvarhållande muttern moturs för att ta bort det. En icke-ratcheting skiftnyckel kräver att du lyfta skiftnyckeln muttern att flytta den för att helt ta bort muttern.
5

Ta bort de två nedre fästskruvar längst ned i den nedre länkarm med Ratchet och uttag.
6

Låt chock att falla ner genom gaffeln i kontrollgruppen. Du kan behöva komprimera chock (för hand) för att ta bort den.
7

Placera den nedre brickan och bussningen, som bör förses med nya chock, på skaftet av chocken och sedan placera den genom gaffeln av den nedre styrarmen och upp i shock mount. Placera den övre bussningen och brickan på stammen och sedan trär ersättare övre låsmuttern på skaftet, men dra inte åt den ännu.
8

Tryck upp på botten av chocken och justera bulten flikarna till de kvarhållande bulthålen i nedre länkarm. Trä bultarna tillbaka till nedre länkarm och dra sedan åt dem med Ratchet och uttag.
9

Dra den övre låsmuttern genom att vända avlägsnandet.
10

Byt ut hjulet och ombonad hjulmuttrarna snäva till navet. Sänk Blazer långsamt och sedan dra åt hjulmuttrarna i ett kors mode med momentnyckel inställd på 100 Nm. och ett uttag. Upprepa proceduren för motsatt främre stötdämparen.
Fyrhjulsdrift Blazer
11

Utför steg 1 och 2 som beskrivs i avsnitt 1.

12

Spray de övre och undre kvarhållande muttrar och bultar med en riklig mängd penetrerande spray och sedan låta sprayen i blöt i fem till tio minuter.
13

Ta bort den nedre chock behålla mutter med en spärr och uttag medan du håller bulten huvudet med en box-nyckel och sedan använda en hammare för att slå bulten ut genom den nedre chock mount. Upprepa för den övre chock behåller mutter och bult. Ta chocken.
14

Byt chocken genom att vända på förfarandet.
15

tillbaka hjulet och ombonad hjulmuttrarna snäva till navet. Sänk Blazer långsamt och sedan dra åt hjulmuttrarna i ett kors mode med momentnyckel inställd på 100 Nm. och ett uttag. Upprepa proceduren för motsatt främre stötdämparen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72431.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.