Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur berätta om din 2001 Toyota Camry Kamaxel Positioning Sensor är dåligt

Under 2001 var Toyota Camrys tillverkats med flera motoralternativ. I grundformen, kom Camry utrustad med 2,2-liters DOHC inline fyrcylindrig motor som erbjuds köparna utmärkt bränsleekonomi till ett rimligt pris. I uppgraderad form kom Camry utrustad med en mer kraftfull 3,0-liters DOHC V6 som gav mer makt med något ökad prislapp. Kamaxlarna i varje motor övervakas av en kamaxel sensor som registrerar positionen av kamaxlarna i förhållande till vevaxeln. Den lägesinformation används av PCM att ändra tändningen och se till att motorn går jämnt. En felaktig kamaxel sensorn kan orsaka symtom såsom motorstopp, sputtring, och brist på makt. Kontroll av motståndet på kamaxelgivaren terminaler och jämföra det med ett angivet värde är det rätta sättet att avgöra huruvida det kamaxelgivaren fungerar korrekt. Saker du behöver
Digital multimeter
Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
2,2-litersmotor
1

Öppna huven och leta reda på kamaxellägets sensor. Det är bultad till nedre högra sida av ventilkåpan montering, på framsidan av motorblocket. Det är en liten svart sensor med en två-trådig kontakt fäst vid den.
2

Koppla sensorns elektriska kontakten genom att trycka ner låsspärren på kontakten och dra bort den från sensorn.

Billiga 3

Mät motståndet över kamaxeln givarens kontaktstift med en digital multimeter.
4

Jämför motståndet värdet på den digitala multimetern till angivet värde. Det angivna motstånd värde för 2,2-litersmotorn är 835 till 1400 Ohm vid kall och 1060 till 1645 Ohm vid varmt. Om givarens resistans värde är utanför dessa parametrar då givaren måste bytas Addera 3,0-litersmotor
5

Öppna huven och leta både Kamaxellägets sensorer;. I V6-motorn finns det två-on i varje cylinderhuvud. Sensorn i sig ligger på baksidan bakre hörn varje cylinderhuvud. Det är svart, precis som sensorn för 2,2-liters motor och har samma två-trådig kontakt fäst vid den.
6

lossa de elektriska kontakterna på varje sensor genom att trycka in låstungan och dra sensoranslutningen bort av sensorns kontakt fläns.
7

Mät resistansen över varje sensorns två kontaktstift och registrera att värdet på en bit papper.
8

Jämför motståndet värde mot de angivna värdena för sensorerna. Om sensorn är gjord av DENSO, bör motståndet faller mellan 835 till 1.400 Ohm när den är kall och 1060 till 1645 ohm när den är varm. Om sensorn är gjord av Wabash, bör motståndet falla mellan 1690 till 2560 ohm när den är kall och 2145 till 3010 Ohm under värmepåverkan. Givaren bör ha en stämpling märke på insidan av plasten förbindningsflänsen anger vilket företag tillverkat den. Om sensorn faller utanför dessa angivna värden så är det fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75837.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.