Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett hjullager på en 2000 Nissan Maxima

hjullagret stöder vikten av Nissan Maxima samtidigt som överföringen att leverera vridmoment till hjulen för att flytta bilen. När hjullagret börjar svika, kommer ett ljud hörs från den främre änden som ökar och minskar i tonhöjd med ökning och minskning av fordonets hastighet. Så småningom, om de ignoreras, kan hjulet lossna vid navaggregatet. Ersättning av lagret kräver en hydraulisk press för att ta bort det gamla lagret och installera den nya lagret i navaggregatet. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
Wrench in
brytjärnet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft framhjul som har den dåliga lagret i det från marken med hjälp av en domkraft, och placera en pallbock under främre hjälpramen. Avlägsna hjulet med hjälp av en rörtång.
2

Ta bort sprinten med en avbitartång och axel muttern med en breaker bar och 35 mm hylsa. Ta bort de två 14 mm bromsok bultar med en skiftnyckel, och lyft bromsok från rotorn. Skjut bromsskivan från navet församling.
3

Ta bort de två fjäderben bultar som fäster staget i styrspindeln med hjälp av en 19 mm hylsa och spärrskaft och en 21 mm nyckel. Ta bort 17 mm lägre kulleden låsmutter och 17 mm Dragstång slut mutter, med hjälp av en avbitartång för att ta bort sprintarna och en skiftnyckel för att skruva åt muttrarna. Hit styrspindeln nära styrarmen och kulleden montera, på styrspindeln, att lossa lederna.
4

Skjut styrspindeln från axeln, och har det nya lagret pressas in i navet montering på ditt val Biltema eller verkstad. Navet måste tryckas ut ur lagret har lagret som skall pressas ut ur styrspindeln och det nya lagret måste pressas in i styrspindeln. Den maskin som används för att göra detta är en 10-tons hydraulisk press.
5

tillbaka styrspindeln genom glider kulleden i knogen och skjuta axeln i det nya centrumet. Fäst staget i styrspindeln och dra åt skruvarna ordentligt. Sätt tillbaka de 17 mm muttrarna på kulleden och Tie rod end, och spänn fast dem ordentligt. Installera nya sprintar i kulleden och styrstaget. Montera axelmuttern. Dra åt axelmuttern till 165 fot-pund. med hjälp av en momentnyckel. Side rotorn på navet, och glida bromsok på plats över rotorn. Dra åt bromsok bultarna ordentligt.
6

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna till 80 fot-pund. med hjälp av en momentnyckel. Hissa upp bilen utanför stödbenet, och ta bort stativet innan du sänker bilen till marken. Provköra bilen för att se till att problemet är åtgärdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72491.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.