Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter batteri i en 2001 Ford Ranger

ett bilbatteri lagrar elektrisk ström som alstras av generatorn. Om den inte fungerar som den ska eller har nått slutet av sin livslängd, som vanligen är till för tre år, måste den bytas ut. Processen för att ändra ett batteri i en 2001 Ford Ranger kräver användning av grundläggande verktyg. Saker du behöver
Justerbar Rachet skiftnyckel Mössor och socket set, 3/8-tums
Visa fler instruktioner
1

Öppna 2001 Ford Ranger huva. Leta upp batteriet på framsidan av motorn på höger sida. Koppla bort den negativa (svarta) terminal genom att lossa anslutningen med skiftnyckeln. Koppla den positiva (röda) terminalen på samma sätt.
2

Koppla bort batteriet tie-down med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta ut batteriet ur facket genom att lyfta det uppåt och utåt. Placera den använda batteriet till ena sidan.
3

Installera det nya batteriet genom att placera det i batterifacket, i samma riktning som den ursprungliga batteriet, med terminalerna i identiska lägen. Använda Ratchet och uttag, dra åt batteriet tie-ner för att hålla batteriet på plats.
4

Fäst den positiva polen på batteriet till den positiva batterikabeln med skiftnyckel. Gör samma sak för den negativa polen. Slå på tändningen för 2001 Ford Ranger. Låt trucken ska köras i minst 10 minuter för att bedöma om batteriet fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72796.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.