Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning vevaxelläget Sensor på en 2000 Xterra

2000 års modell Nissan Xterras kom utrustad med två motorer val: En 2,4-liters fyrcylindrig motor och en 3,3-liters sexcylindrig motor. Båda dessa motorer innehåller en vevaxel lägessensor som är elektromagnetiskt övervakar positionen för vevaxeln. ECM läser signalerna från vevaxeln sensorn och avfyrar tändstiften baserat på denna information. Om vevaxeln givaren misslyckas, känner ECM inte när att avfyra pluggar, vilket resulterar i en död motor. Eftersom vevaxeln positionssensor innehåller en elektrisk spole, kan dess tillstånd bestämmas genom att mäta motståndet över sina terminalstift med en digital multimeter. Förfarandet för kontroll av vevaxel lägesgivare är identisk för båda maskinrummen variationer. Saker du behöver
Work ljus
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Slip-joint tänger
Clean butik trasa Review, Digital multimeter
Circuit testet lampa
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn, öppna huven och låt motorn svalna under en till två timmar för att undvika brännskador.

2

Shine ett arbete ljus på baksidan av motorblocket, där motorn möter husets överföring bell. Leta vevaxelläget sensorn. Det ligger i motorblocket nära det övre vänstra hörnet av transmissionen balanshjulkåpan. Koppla loss sensorns elektriska kontakten och ta bort bulten som håller sensorn på blocket med en spärr och metriska socket.
3

Ta bort sensorn genom att dra i den samtidigt som du vickar fram och tillbaka. När sensorn skjuts ut, torka den med en ren butik trasa. Kontrollera sensorn för sprickor eller flisning. Byt ut sensorn om du hittar någon spricka eller chips.
4

Ställ din digitala multimeter för "Ohm" eller motstånd. Använd de två multimeter prober för att mäta motståndet över vevaxeln terminaler ställning sensor. Det angivna värdet är 166,5 till 203,5 Ohm vid 68 grader Fahrenheit. Om givarens motstånd faller utanför detta värde då den är trasig och behöver bytas.
5

Inspektera vevaxeln lägesgivare kabelstam på fordonet. Leta efter kala fläckar på ledningar och chips eller sprickor på plasten kontakten. Sätt en liten platt skruvmejsel i tapparna metall kontakt och vicka skruvmejseln och tillbaka. Stiften bör förbli på plats och bör inte vara lös. Kontrollera stiften för överskjutande korrosion eller skador. Om någon av dessa förutsättningar föreligger, ersätta vevaxelläget sensorns kabelstam. På tändningen
6

Turn och ange din digitala multimeter till "DC volt." Sond den ljusblå tråd på vevaxeln lägesgivare elektriska kontakten med den röda multimeter sond. Jorda svarta multimeter sond och titta på spänningen behandlingen. Värdet ska vara mellan 2 och 12-volt. Om värdet är utanför detta område så att sensorn inte får ström, och du måste felsöka motorns kabelstam. Anslut en testlampa till den positiva batteripolen och sondera marken vevaxelns positionsgivare. Om testet inte tänds, då marken är dålig och du måste felsöka motorns kabelstam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75836.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.