Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att testa min Termisk fläktkoppling

En fläkt koppling som inte fungerar kan orsaka många olika problem . Motorn kan överhettas eller ens köra under rätt temperatur . Det är kopplingen inte fungerar , kan det orsaka skakningar eller buller och skada vattenpumpen . För att ta reda på om det verkligen är din termisk koppling som orsakar problem med din bil , kan du prova en enkel testprocessen . Instruktioner
1

Titta på din koppling med motorn avstängd . Kopplingen kan ofta ha en trasig del som du kanske kan se . Också ta en titt runt för oljeläckage . Om det finns ett oljeläckage , kommer kopplingen att behöva bytas ut .
2

Grab den termiska kopplingen med båda händerna och försök att skaka fram och tillbaka. Om det rör sig lätt och överdrivet , måste du ta bort den och kolla vattenpumpen . Om vattenpumpen inte rör sig , då du kommer att behöva ersätta den termiska kopplingen .
3

Starta motorn och låt den gå en stund . Var uppmärksam på temperaturen i bilen . Du ska inte höra kopplingen på förrän bilen har uppnått driftstemperatur . Om du hör kopplingen tidigt eller du inte hör det alls , kommer det att behöva bytas ut .
4

Kör motorn och rev upp det . När du går snabbare , bör du höra kopplingen sakta ner , om det inte , kommer det att behöva bytas ut .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71861.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.