Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt oljepump för en 1996 Dodge Dakota

Chrysler tillverkar lastbilar under Dodge varumärke, inklusive kompakta lastbilar, medelstora lastbilar och fullstora pickuper. Proceduren för att ändra oljepumpen på en Dodge lastbil beror på vilken typ av motor i lastbilen. Dodge lastbilar har en mängd olika motorer, med en sex-cylindrig, 3,9-liters motor som är typiska för en '96 Dakota. Oljan pump för denna motor är fäst vid den bakre lagerhuset, som är tillgänglig från under fordonet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jacks
Jack står
dräneringskärlet
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

DETACH kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Placera ett uppsamlingskärl under oljeavtappningsskruven. Ta bort pluggen för oljan rinna med en hylsnyckel. Låt oljan rinna i pannan och tillbaka avtappningspluggen.
2

Lossa fästskruvarna för oljetråget med en hylsnyckel. Ta dräneringstråget och kassera packningen. Ta skärmen för oljepumpen med en hylsnyckel. Koppla bultarna som fäster oljepumpen till den bakre ramlageröverfallet. Lossa oljepumpen från fordonet. Addera 3

Häll ren motorolja i intaget av nya oljepumpen. Vrid drivaxeln för oljepumpen manuellt tills oljan lämnar tryckporten av oljepumpen. Fortsätt att vrida drivaxeln tills inga luftbubblor finns i oljan.
4

Håll oljepumpen mot den bakre ramlageröverfallet och dra åt bultarna till 130 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut skärmen till oljepumpen. Montera en ny packning till oljetråget och montera oljetråget.
5

Sänk bilen och anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Kontrollera bilen för oljeläckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74796.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.