Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Bromsrotor Myths

Det är en sorglig truism i bilvärlden att de bästa tuners vet praktiskt taget ingenting om bromsarna. Även om dessa hydro-mekaniska system är ganska enkel i design och uppsåt, det finns många faktorer som spelar in där prestanda och reparation berörs. En allmän missuppfattning av ett bromssystemets funktion och drift har hyrts ut till en spridning av myter om dem, och rotorer i synnerhet. Stora Bromsar Stoppa Snabbare
Drive

ner någon huvudgatan i Amerika för mer än fem minuter, och du är säker på att upptäcka någon bil eller lastbil med större-än-lager rotorer. Den populära idén om större broms rotorer är att de kommer att göra din bil stannar fortare, men detta kunde inte vara längre från sanningen.
P Det är sant att större rotorer kan ge ditt bromssystem mer mekanisk hävstång när det börjar bli dags att sluta, men denna effekt beror mycket på hur effektivt ditt lager systemet är i första hand. Verkligheten är att bromsverkan har mycket mer att göra med bromsbelägg materialet och bromssystem tryck än rotorns storlek. Ett bromsok kan bara pressa rotorn så hårt huvudcylindern låter det, och ökar dynans kontaktyta än vad systemet trycket kan utnyttja verkligen kommer att leda till en minskning av bromsverkan.

Stora bromsar främst avsedd att förhindra överhettning under kontinuerlig användning på racerbanan. Bättre bromsbelägg får inte vara estetiskt glamorösa, men de kommer att skära bromssträckan betydligt bättre än större bromsskivor ensam.
Ventilerade Rotorer Ät Pads

Ventilerade (slitsade) rotorer används för att evakuera de gaser som byggs upp i enlighet med ett bromsbelägg och hindra den från att gripa rotorn. Det finns en allmän tro att slitsade eller borrade skivor kommer att förstöra dina bromsbelägg, men denna regel gäller bara för de dåligt maskinbearbetade rotorer av årtionden tidigare. De slitsar eller hål på moderna ventilerade rotorer har avfasade kanter för att förhindra onödigt pad slitage.
Warped Rotorer
p Det är en vanlig föreställning att skivbroms rotorer ofta varp under värme, vilket får dem att bli vågig och orsakar vibrationer i pedalerna. Denna övertygelse stärks av det faktum att denna pedal oscillation försvinner efter rotorn bearbetas platt igen. Oftare än inte, är denna "skevhet" egentligen resultatet av en ojämn uppbyggnad av metalliskt pad material på rotorn ansiktet. Innan du byter ut din "skeva" rotorer med nya, har dem kontrolleras av en kvalificerad mekaniker med korrekt utrustning. Om skivan inte är skev samma summa på båda sidor, då din mekaniker behöver bara raka av det extra pad material på ena sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71564.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.