Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Avgasbroms Problem

Avgassystem Bromsar (aka Jake eller Jacobs bromsar) är ett beprövat sätt att minska slitaget på bromsarna på tunga lastbilar, och ökar neråt säkerhet. När du har installerat en av dessa enkla vridspjällsventiler, kan föraren styra effektivt downhill acceleration utan att använda foten bromsarna, vilket snabbt kan överhettas och misslyckas under fortsatt användning. Men liksom de kan arbeta, kan Avgasbromsar uppleva misslyckanden orsakade av både allmän förslitning och felaktig användning. Shut Off

situation: En drivrutin ingriper avgasbromsen, och den ingriper i några sekunder innan du släpper. Detta tillstånd är oftast orsakas av antingen en uppströms avgas läckage, eller en trasig packning. Hursomhelst, är avgasbromsen får inte det tryck som behövs för att hålla öppet. Detta är ett allt vanligare problem för många åldrande eftermarknaden Avgasbromsar eftersom de kanske har kommit med sämre packningar från fabriken.
Skramlande

Modern Avgasbromsar allmänhet inte ventilera direkt ut som gamla skolan enheter, varför nya traktortrailers bara utfärda en stadig morra när du bromsar istället för vapnet-sharp rasslande fordom. Om du hör en högljudd rattle när avgaserna är ilagd, så finns det en läcka antingen på avgassidan bypass, avgasrör eller avgasbroms packning.
Turbo Överhettning

Syftet med en avgasbroms är att minska eller eliminera avgasflödet helt, vilket innebär att turbo och avgasgrenrör skall innehålla all den ackumulerade värmen i avgaserna. Factory turbo-dieselmotorer har redan mycket tuffa järn turbo gjutgods för att hantera denna värme-förlisningen problem, men även de kan bli överväldigad och börjar smälta ner.
Motoröverhettning

Detta tillstånd kan komma på mycket snabbt, speciellt om motorvarvtalet är för högt medan avgaserna är ilagd. Friktionen som skapas av en motor som är igång och den lilla mängd diesel fortfarande injiceras skapar en hel del värme, vilket motorn inte kan undanröja när avgaserna är blockerad. Övervarvning samtidigt på Jake bromsen kan leda till snabb lokal överhettning, och motorns säkerhets avstängning.
Övervarvning

Även nästan all modern turbo-dieslar har någon form av självförsvar för att ingripa i händelse av en överhettning, även de bästa utformade kan inte klara av en okontrollerad over-rev. Om sändningen är i alltför låg växel för kullen att härstamma, kanske en Jake broms anbringa tillräckligt stor kraft för att hålla transmissionen i växeln och over-rev motorn till den grad av förstörelse.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71539.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.