Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur täta en vindruta Packning

Vid byte av en vindruta själv, är kvaliteten på väderbeständigt tätningen du få mycket viktigt. Du vill inte elementen sipprar in i insidan av din bil på grund av en dålig tätning. Med omsorg och tålamod kan du skapa en bra tätning för vindrutan packningen på din bil. Saker du behöver
Vindruta packning sealer
Måttband
Fönster sladden kommenterar: Mineral sprit
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den gamla vindrutan packningen från vindrutan öppning. Var noga med att ta bort varje spår, i synnerhet om en del av packningen har korroderat i ramen.
2

Placera den nya vindrutan på en handduk täckt köksbänken eller en uppsättning matta täckte bockar. Ytan du placerar vindrutan på måste vara stoppad för att skydda glaset, men du vill också skydda ytan från den röra som kommer att orsakas av vindrutan sealer ansökan.
3

Användning en krita för att markera den längst ner i mitten av vindrutan på glaset. Använd ett måttband för att mäta från ände till ände för att avgöra den verkliga centrum.
4

Fäst vindrutan packningen på vindrutan, rikta fogen med krita märket längst ner. Arbete packningen runt omkretsen av vindrutan.
5

Applicera vindrutan packning sealer (butyl cement) under den främre kanten av packningen. Gör detta genom att lyfta tillbaka kanten på packningen och borsta sealer mellan den och glaset, och se till att inte missa några fläckar. Detta är en rörig jobb, men ett väsentligt en för att producera en kvalitet tätning.
6

Använd en tvållösning för att smörja den yttre kanten av packningen eller vindruta öppning.
7

in fönstret sladden i spåret av vindrutan packningen och tejpa ändarna på insidan av glaset.
8

Placera vindrutan i fönsteröppningen. Det bästa sättet är att sätta botten i första och sedan sänka den övre in och tryck ner.
9

Dra sladden ur spåret på packningen för att täta den i vindruteramen.

10

Använd lacknafta att rengöra överskott vindrutan sealer från vindrutan när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70946.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.