Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Ford Power Stroke Turbo

Power Stroke är Fords toppskiktet diesel lastbil motor som kan generera så mycket som 800 foot-pounds av vridmoment, tack vare en turboladdare. Denna enhet är en turbin som drivs av avgaserna att driva mer luft in i förbränningskamrarna. Genom att öka mängden luft i motorn, är förbränningsprocessen göras mer kraftfull och effektiv. Men en turboladdare kan så småningom behöva bytas ut, eftersom den utsätts för högt tryck som kan skada delar som turbinblad. Saker du behöver
Byte turbo set
Wrench
Skruvmejselsats
steg pall kläder
Drop
Visa fler instruktioner
1

Turn av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och placera ett steg avföring intill motorrummet för att göra det lättare att nå komponenterna. Sätt drop dukar över fendrar för att skydda lacken. Sa minuskabeln från batteriet för att förhindra kortslutning.
2

Ta bort clipsen som håller locket på filterhuset och ta bort den. Unbolt botten av luftfilterhuset med en skiftnyckel och dra plastskölden ut. Skruva av luftintaget linjen O-ring klämman från framsidan av den avgasdrivna turbokompressorn. Dra luftledningen bort och lägg den åt sidan. Koppla ur ECU tråden från sidan av turboladdaren och placera den ur vägen. Addera 3

unbolt turboladdaren från stupröret som leder till framsidan av V-8. Sedan skruva isär turbon från grenröret på toppen av dieselmotorn. Dra turbo ut noggrant eftersom det är tyngre än det ser ut. Placera den nya turbon på grenröret och trä bultarna för hand. Gänga sedan bultarna in på stupröret för hand. När alla skruvar är i då skiftnyckel bultarna ned spola. Anslut ECU tråden i på sidan av den avgasdrivna turbokompressorn.
4

Placera insugningsröret på framsidan av den nya turbo och skruva O-ringen slå ner tätt. Byt huset luftintag och sätt tillbaka sina bultar. Byt ut luftfiltret och snäpp fast den övre delen av luft bostäder. Anslut batteriet kabeln, ta bort drop dukar och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75293.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.