Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att upprätthålla en grundläggande schema Car Underhåll

Chansen är om du äger en bil, vilken bil du kommer att behöva så småningom behålla någon typ av grundläggande underhåll schema för att förbättra livslängden på ditt fordon. De flesta människor tror att underhåll av fordon är bara byta olja varje 3000 miles men det finns andra saker att tänka på om du vill att din bil att gå den extra milen. Lita på mig, om du tar hand om din bil på kort sikt, kommer det att ta hand om dig i det långa loppet. Instruktioner
1

Jag är ganska säker på att vi alla vet att våra bilar behöver ett oljebyte var 3000 till 4000 miles, så jag tänker inte gräva i det ämnet. Vad jag kommer att säga är det första du måste kolla på din bil varje månad är däcken. Din bil dörrpanelen bör berätta hur mycket lufttryck bör du köra i dina däck, dessutom titta på slitbanan på däcken eftersom detta är en indikator om du är antingen i behov av en ny uppsättning däck eller en anpassning. När dina däck slits ut från kanten som innebär att du är i behov av en anpassning. Om du försummar att göra detta tidigt kunde bära ut dina däck och måste köpa en ny uppsättning tidigt, vilket innebär mer pengar ur fickan oftare. Bilden till vänster visar ett däck som hade tidig anpassning slitage. Tumregel är också att kontrollera dina däck varje månad och ha dem roteras och balansera var 15000 miles. Detta kommer att se till att du får varje uns av gummi ur det däck du betalat för.
2

Nästa sak att kolla på någon bil underhållsplan är din melodi upp schemat. Generellt din stämma upp kommer att bestå av att ändra tändstift, tändstift kablar, olja, bränsle och luftfilter förändring. Beroende på märke modell och årsmodell på din bil kommer också att avgöra om det finns extrafunktioner som ändrar en distributör cap eller någon typ av sensor eller relä. Du måste rådfråga din bruksanvisning för att se om så är fallet. Tumregel för tune ups ungefär vart 60000 miles bara för att vara säker.
3 p Om din bil är över 100000 mark eller nästan där. Det är smart att få bälten och slangar kontrolleras för sprickor pauser eller läckor. Dessutom när du får detta gjort har vattenpumpen förändrats och kamremmen kontrolleras eller re justerades. Dessa är integrerade delar att din bil går i samklang med alla sina övriga delar. Du behöver bara göra detta varje 100000 miles så ta hand om det och få det kontrollerat andra kloka du kommer att betala så mycket mer när det bryts på dig.
4

Generellt är dessa saker som är universella mellan varje märke modell bil. Självklart finns det mycket mer men om du tar hand om dessa allmänna saker, kan jag definitivt lova dig att din bil kommer att nå 300000 mil märke, gjorde min pendlare bil när jag var på college. Kom ihåg vad du inte tar hand om dag du måste ta hand om senare när du inte har tid eller extra pengar. När du tar hand om din bil du investerar i din egen säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71043.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.