Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bränsleinsprutarna i en 2007 Chevrolet Silverado

Många Chevrolet pickup lastbilar tillverkade från 1999 till 2007 drivs av en 4,8-liters, åtta-cylindrig motor kallas Vortec 4800. Sådan är motorn i 2007 två-hjulsdrivna Chevrolet Silverado. Motorn har bränsleinjektorer för att leverera bränsle till motorn på ett precist sekvens. Om bränsleinsprutaren misslyckas, kan du ersätta det men jobbet kräver avlägsnande av flera komponenter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Behållare för kylvätska
Injector borttagningsverktyg J-46594
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln för negativa batteripolen med en hylsnyckel för att minimera risken för elektriska stötar. Placera en behållare under kylaren avloppet och ta bort kylarens avtappningsplugg. Låt kylvätskan rinna ut ur kylaren och ersätta avtappningspluggen.
2

Ta bort den elektriska kontakten för luftkylare inloppskanalen från turbon på vänster sida av motorn. Avlägsna den elektriska anslutningen för barometersensor. Ta den elektriska kontakten för glödstift controller.
3

Ta de viktigaste elektriska ledningsnätet från motorn och lossa klämman från ledningsnätet. Lossa bultarna för ledningsnätet fästet med en hylsnyckel och ta bort konsolen.
4

Koppla den positiva slangen vevhusventilation och ta bort luftkanalen renare uttag på höger sida av motorn med en sockel skiftnyckel. Släpp klämman som fäster luften kanalkylaren utlopp till luftintaget och avlägsna utloppskanalen. Ta bort fästbultarna för bränslefiltret fästet med en hylsnyckel och koppla bort bränslefiltret.
5

bort bränsle modulen insprutning kontroll och koppla bränsleledningarna till bränsleinsprutarna med en hylsnyckel. Lossa de elektriska kontakterna för bränslespridare. Ta bort fästbultarna för insprutare konsolen och koppla fästet.
6

Place injektor borttagningsverktyg, kallade J-46594, i ett hål för montering av bulten för insprutare fästet och fäst en flare skiftnyckel till injektorn borttagningsverktyg. Dra injektor borttagningsverktyg ifrån bränsleinjektom med flare skiftnyckel för att ta bort bränsleinsprutningsdonet från sitt säte på motorn. Ta injektorn borttagningsverktyg från hålet för fästskruven.
7

Montera nya insprutare. Dra åt bultarna för bränsleinjektom fästet till 22 ft lbs. med en momentnyckel. Dra åt bultarna på bränsleledningarna för spridarna till 30 ft Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel och fyll på kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74892.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.