Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att rengöra en gastank i Rust

gastankar kan framkalla rost för ett antal orsaker, inklusive fukt bygga upp, vilket gör att din bil att sitta under långa perioder, eller kontinuerligt lämna din tank nära tom. Alla kombinationer av dessa saker kan leda till ännu värre rost problem, men de verkliga problemen börjar när man försöker att ta bort rost från insidan din bensintank. Vissa säger att det är okej att använda små metallföremål som skruvar och muttrar eller kullager till stöd i att ta bort rost, men det kanske inte är tillräckligt. En bra rengöring och försegling är den bästa insatsen. Saker du behöver
Fosforsyra
Acid säker avfallsbehållare
Syra neutraliserande
gastankstätningen
tvättsprit
andningsskydd
Acid handskar och långa förklädet
Goggles
Kraftig långärmad skjorta
Kraftiga långbyxor
Kraftiga skor eller stövlar
domkraft
diverse skruvmejslar och mutterdragare
Gas kan
Funnel: äldre kaffe kan
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss bränsleledningen och ta bort tanken från fordonet tillsammans med några interna komponenter såsom bränslepump, bränslefilter, eller några ytterligare objekt inuti tanken som inte är en del av gastank kroppen. Stegen för att koppla bort bränsleledningen och ta bort bensintanken kommer att variera kraftigt beroende på typ, märke och modell på din bil, men de flesta fordon bortsett från motorcyklar kräver användning av en domkraft och antingen en uppsättning skruvmejslar eller mutterdragare. Kontrollera din instruktionsbok eller kontakta tillverkaren om du är osäker på hur du gör detta.
2

Don dina byxor, skjorta, handskar, förkläde, andningsskydd, skor /stövlar och skyddsglasögon. Skydda hela din kropp, och arbeta i ett väl ventilerat utrymme. Ha en brandsläckare i närheten.
3

Töm all gas ur din bensintank i din gasbehållare. Spara gas du tömmer för framtida bruk. Häll ut gasen i slutet av tanken där bränsleledningen ansluter. Använd din kanal om det behövs för att undvika spill.
4

Häll 1 kopp fosforsyra i din bensintank för små tankar som från en motorcykel. Häll 1 till 2 koppar fosforsyra i din tank för tankstorlekar 10 liter och uppåt, beroende på graden av rost i bensintanken.
5

Swish syran runt i tanken att belägga alla rost områden och låt sitta i ungefär en timme. Häll av syran i en säker avfallsbehållare när timmen är upp.
6

Häll i din sura neutralisator enligt instruktionerna som medföljer den. Vilken syra neutraliserande kommer att arbeta för detta. Om du använder bakpulver och vatten fyller tanken hela vägen, låt det sitta i några minuter, tömma den i din sura säker behållare och upprepa 4 till 5 gånger och låt torka.
7

Häll 2 till 4 koppar tvättsprit beroende på storleken på din tank. Swish alkoholen runt för att avlägsna alla avlagringar kvar från syran neutralizer, dränera alkoholen i en gammal kaffe kan och lämna uncapped att avdunsta, och låta tanken torka. Du kan behöva upprepa detta några gånger för att ta bort alla neutralizer, fortsätta tills det inte finns några synliga avlagringar.
8

Kasta din sura säker behållare enligt lämpliga bortförskaffningsregler i ditt område. Kontakta din lokala återvinningsstation om du är osäker om din områdets lagar.
9

Applicera din sealer bensintank enligt anvisningarna. Dessa bör vara självförklarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72366.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.