Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Wire en elektrisk fläkt med ett relä

Konvertera din bil till en elektrisk fläkt system har flera fördelar. För en, tar bort den fläkt som är monterad på motorn minskar tjuvanliggning och kan öka hästkrafter. Dessutom kommer fansen vänder bara på när det behövs, istället för att köra hela tiden. Plus, kan du faktiskt få ett bättre kylsystem ur omvandlingen. Denna artikel använder exemplet med en 1995 Chevrolet Silverado som har elektriska fläktar, här är hur man koppla fläktarna med ett relä. Saker du behöver
Avbitare
Wire crimpers
Assistant Review blå rumpa kontakter | 12-volts testlampa
30-amp relä
röd, svart, grön, gul och brunt 18-gauge wire, uttag 20-fots längder
/off switch, 12 volt
Borrmaskin och borrar
3/8-tums Ratchet och sälja ringkabelskor
Gängpressande skruvar
Blue flatstift, manliga och kvinnliga
buntband
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och hitta en plats att montera reläet. Det är nog enklast på kärnan stöd, eftersom det är nära till de fläktar samt bekvämt för kabeldragning.
2

Montera reläet till monteringen plats med hjälp av borr och plåtskruv.

3

Ground varje fläktmotor genom att köra den svarta kabeln från fläktmotorn till fordonets chassi, med en fabrik bult om möjligt. Pressa en ringkabelsko till slutet av tråden, och skruva isär en bult med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Dra inte ner denna bult ännu, eftersom du kommer att använda det igen.
4

Crimp en kvinnlig flatstiftet på änden av den svarta kabeln med hjälp av tråd strippor och tråd Crimper. Kör tråden till bulten där fläktmotorn är jordad, och crimp en ringkabelsko för detta ändamål. Nu bult allt i chassit.
5

Anslut kvinnliga flatstiftet på den svarta kabeln till den 86 pol reläet.
6

Anslut den röda positiva kabeln från fläktmotorn till 87 pol reläet genom strippning tråden och kontaktpressning en kvinnlig spade terminal på änden av tråden.
7

Anslut en kvinnlig flatstiftet till slutet av den röda kabeln med hjälp de kabelskalaren och crimpers och anslut den till den 30 polen på reläet. Kör den andra änden till pluspolen på batteriet, bifoga en ring terminal använder crimpers och strippor tråd, och anslut till den positiva terminalen med hjälp av en skiftnyckel.
8

Leta luft- -kompressor på motorrummet. Vänd fordonet på, och använda testet ljuset att sondera sladdar ur kompressorn. Du vill hitta den positiva tråden som slås på när A /C är påslagen, så ha en assistent aktivera A /C på och av så att du kan vara säker på att du vet vilken tråd som är vilken.
9

Skär den positiva kabeln går in i A /C kompressor ca 6 inches tillbaka från pluggen. Strip 1/2 tum av tråd från båda avskurna ändarna.
10

Strip i slutet av den gröna kabeln med hjälp av tråd strippor, och vrid den tillsammans med en av de skurna ändarna från A /C kompressor . Crimp ena änden av den blå rumpa kontakten på de parade trådarna, och crimp den andra änden på den återstående skära tråd.
11

Kör resten av den gröna kabeln till reläet, se till att hålla det borta från rörliga eller varma delar såsom remmar eller slangar. Skala änden av tråden med hjälp av tråd strippor, men inte ansluta till reläet ännu.
12

Strip i slutet av den gula tråden och vrida ihop med den gröna kabeln från A /C kompressor . Pressa en kvinnlig flatstiftet på änden av tråden kombinationen. Plugg som spade i 85 pol på reläet.
13

Hitta en plats att montera på /av-knapp. Montera det genom att borra ett hål.
14

Kör den gula tråden i hytten facket och instrumentbrädan. Skala av änden av tråden, och anslut en kvinnlig flatstiftet till slutet av kabeln. Skjut den på mitten polen av omkopplaren.
15

Lokalisera en tändstiftsledningen under rattstången använda prov ljus. Vrid tändningsnyckeln på och av tills du hittar en tråd som aktiveras endast när nyckeln är på.
16

Klipp tändstiftsledningen och anslut en sektion av röd kabel till tändningen tråd i samma sätt på vilket du har anslutit den gröna kabeln på A /C kompressor. Två ledningar går in i ena änden av butt-kontakt och en i den andra.
17

Anslut den röda kabeln till den övre polen på switchen med en kvinnlig flatstiftet.
18

Anslut ena änden av en sektion av svart tråd till botten posten switchen med en kvinnlig flatstiftet. Kör den andra änden av kabeln till en bit metall i instrumentpanelen, och hitta en plats för att skruva till marken.
19

Skala änden av den svarta kabeln, och crimp en ringkabelsko till slutet av kabeln. Fäst den till metallstycke med 3/8-tums Ratchet och uttag.
20

Städa upp alla kablar med hjälp av buntband. Fäst ledningarna till någon annan del av fordonet som inte rör sig, och se till att ledningarna ser snyggt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71346.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.