Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar terminaler bilbatteri

Batteriledningarna på din bil har en uppsättning terminaler som ansluter dem till batteriet, leverera el från batteriet till startmotorn eller från generatorn till startmotorn. Om terminalerna är korroderade på eller har lidit skada, kommer de inte leverera el ordentligt, och bilen kommer att uppleva hårda starter eller ett batteri som inte kommer att hålla ut. Byta dessa skadade kabelskorna med eftermarknaden terminaler är den enklaste lösningen för att lösa detta problem. Saker du behöver
Wire Wrench
eller fräsar kabel
Kabel strippor
Brukskniv
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil eller lastbil och lokalisera batteriet. Från och med den negativa batterikabeln, bort fästbultarna från batterikabeln terminalen, med hjälp av en skiftnyckel, lyft sedan kabeln från batteriet och flytta det åt sidan, så att den inte rör vid batteriet medan du arbetar.

2

Skär batterikabeln bakom det gamla batteriet terminalen, med hjälp av en uppsättning avbitare. Släng den gamla terminalen. Den nya terminalen har ett spår och en rem med två bultar som håller den kopplad till batteriet. Du måste ta bort tillräckligt med isolering från batterikabeln så att den bara tråden för att sitta i spåret helt.
3

Avisolera batterikabeln med en uppsättning av kabel strippor eller med en mattkniv. Ta bort ca ½-tum av isoleringen från tråden. Ta bort de två bultarna och bandet från den nya terminalen och lägga kabeln i spåret som rinner ner på baksidan av terminalen.
4

Placera remmen över kabeln och montera de två fästbultarna. Dra åt bultarna med en skiftnyckel tills kabeln är säker och kan inte glida ut ur terminalen. Upprepa processen för den motsatta terminalen.
5

Position pluskabeln terminalen på den positiva batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Installera den negativa polen batterikabeln på negativa inlägg på batteriet. Dra åt bulten med en skiftnyckel tills det är säkert.
6

Stäng huven på din bil eller lastbil och starta den för att kontrollera att terminalerna är säkert fästa kablarna och batteripolerna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72124.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.