Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vill kolla en cylinderloppet

cylinderborrningar måste falla inom specifika, fabriksinställda toleranser som anses användbara. Kontrollera cylindrarna för synliga skador och mäta med precision mätutrustning såsom mikrometer och dial-bore indikatorer. Mätt vid specifika punkter i hålet indikerar cylinder avsmalning och out-of-runda förhållanden som kräver bearbetning för att korrigera. Kontroll ett cylinderlopp kräver kunskap om den korrekta användningen av precision mätutrustning samt specifikationerna fabrik som anges av tillverkaren. Demontera motorn för att ta bort cylindertoppen och kolvarna innan du checkar cylinderloppet. Saker du behöver
Dial-borrning indikator kit
Mikrometer ställa
Paper
Pencil
Visa fler instruktioner
1

Inspektera cylindern för tecken på lateral scoring, skärning och delvis kolv beslag.
2

Känn toppen av cylindern för en axel med nageln. Ansatsen bildar höger överst av unswept partiet av cylinderloppet ovan där den översta kompressionsringen upphör att resa uppåt. Finslipa cylindern att ta bort axeln, om man är närvarande.
3

Installera en berså på ratten-borrningen indikator så kolven på indikatorn är ungefär i mitten av sin resa när placeras i hålet.
4

Ställ en utanför mikrometer till den lilla änden av cylindern diameter specifikationen som anges av tillverkaren. Anteckna mikrometer inställningen på en bit papper.
5

Placera uppringd borrningen indikator i mikrometer och vrid på ramens indikatorklockan tills noll i linje med nålen. Ta bort indikatorn från mikrometer.
6

Mät toppen av cylindern på X-axeln med ratten-borrningen indikator. Anteckna numret indikeras av mätaren och lägg det numret till mikrometer inställning numret. Anteckna den slutliga summan. Upprepa denna process på Y-axeln på toppen av cylindern. Spela slutsumman bredvid eller ovanpå X axelnummer.
7

Upprepa processen i mitten och längst ner i hålet, parning X-och Y-mått axel tillsammans.

8

Jämför X-och Y-axeln par nummer. En skillnad i håldiametern inom givna indikerar en out-of-runda tillstånd.
9

Jämför toppen, mitten och botten antal par. En skillnad i håldiametern mellan positionen grupperna indikerar en cylinder avsmalning tillstånd.
10

Mät ytterdiameter kolvmanteln även med, och 90 grader från, handleden tappnav område. Jämför kolvdiametern till den största och minsta håldiameter att bestämma kolv-till-cylinder clearance intervall.
11

Jämför alla mätningar till tillverkarens toleranser för att bestämma huruvida borrningen är inom allmänna specifikationerna för tjänsten eller om maskinens arbete krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75803.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.