Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen i en 2005 Hyundai Elantra

Hyundai Elantra är en kompakt bil som gjorts av Hyundai Motor Corporation sedan 1991. Den 2005-modellen tillhör den tredje generationen, som var i produktion från 2000 till 2006. Vattenpumpen på detta fordon cirkulerar kylvätskan runt motorn för att förhindra den från att överhettas. Vattenpumpen i en 2005 Hyundai Elantra fästs på framsidan av motorn, och kräver avlägsnande av flera andra komponenter att komma åt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och ta bort kylarlocket för att påskynda tömning processen. Öppna kylarens avtappningsplugg och låt kylvätskan rinna ut ur kylaren. Byt avtappningspluggen och kylarlocket.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att förhindra att batteriet från att producera gnistor. Ta bort de tillbehör drivremmar. Koppla slangen till kylaren och bypass slang, om din bil är så utrustad.
3

Demontera remskivan för vattenpumpen med en hylsnyckel. Koppla loss den främre luckan för kamremmen och kamremmen. Ta bort fästet för generatorn.
4

Demontera fästbultarna för vattenpumpen med en hylsnyckel och spela sin plats, eftersom skruvarna har olika längder. Lossa vattenpumpen från motorblocket och kasta packningarna.
5

Installera den nya vattenpumpen och packningar till motorblocket. Dra åt bultarna till mellan 14 och 20 £ ft. med en momentnyckel.
6

Anslut generatorn monteras med en hylsnyckel. Montera kamremmen och dess främre luckan. Fäst remskivan för vattenpumpen och slangar för kylaren. Anslut tillbehöret drivremmar.
7

Fäst kabeln till den negativa batterikabeln med en hylsnyckel och fyll kylaren med kylvätska. Starta motorn och kontrollera att läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74657.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.