Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man bygger Sea-Doo Motorer

Bygga om en Sea-Doo motorn är en av de uppgifter som ägarna hoppas kunna undvika under den tid de äger vattenskotern. Men som ibland är fallet med liten motor underhåll och reparation, kan en tillfällig ombyggnad vara nödvändigt att hålla underhållskostnaderna låga och att eventuellt slippa byta hela Sea-Doo före slutet av sin livscykel. Instruktioner
1

Ta bort alla kablar dragna till den yttre delen av Sea-Doo huvud. Använd vit maskeringstejp och en märkpenna för att markera varje tråd som du tar bort den från dess ursprungliga plats. Detta gör det lättare att byta trådarna och lägg tillbaka dem där de hör hemma när du sätter hela motorn ihop igen.

Avlägsna bultarna med rätt storlek nycklar eller ratchets. Bolt storlek beror på Sea-Doo modell du själv och sin motorstorlek.
2

Bänd huvudet öppnas med hjälp av en platt skruvmejsel. Ta försiktigt bort de två halvorna från varandra och inspektera det inre av varje. Undersök insidan av varje cylinder för tecken på korrosion. En korroderade cylinder pekar på behovet av en ombyggnad.
3

bort hela motorn från motorblocket och få den klar för ombyggnad. Din bästa insats för att göra detta är att skicka det till en verkstad för att få cylindrarna uttråkad, ytan av den beredda blocket och stroker kit balanserad.
4

Ställ veven och kontrollera clearance . Börja med unbolting och dra bort fästena på toppen av blocket så att tanken kan ställa in den på plats. Se till att oljan gulley kontakten är på plats. Det är beläget i ett av hålen nära hörnet på toppen av motorblocket, intill där oljefiltret går. Placera lagren för huvudvevsläng på plats genom att sitta dem inuti motoraxeln. Smörj varje lager med motor montering smörjmedel.
5

Lägg vevaxeln i motorns axel genom att försiktigt anpassa varje del av vevaxeln med motsvarande lagren. Täck vevaxeln med ramlageröverfallen, som skall skruvas på plats. Dra åt varje skruv med en spärr, men undvik över bultarna dras åt.
6

in stängerna och kolven genom cylindrarna och ansluta dessa till vevaxeln med anslutande lager. Bolt stängerna till lagren på varje stång. Testa varje stång och kolv montering för att säkerställa att alla har korrekt spelrum att röra sig genom cylindern.
7

Skär blocket där det behövs för att säkerställa korrekt klartecken för motorn. Installera både kammen och kammen lagren när du har de tillstånd som krävs. Montera kamdrevet på vevaxeln, tillsammans med vevlager och kamkedjan.
8

Byt trådarna i den ursprungliga konfigurationen baserat på ditt kopplingsschema och etiketter. Byt exteriöra skruvar ansvar för att hålla motorblocket på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75802.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.