Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Serpentine Belt på en 2004 Elantra

Den 2004 Hyundai Elantra har flera motoralternativ finns, men den enda motorn i den grupp som har en serpentin bälte är den 2,5-liters motor. Den Serpentine belt kommer att bära övertid och sträcka sig bortom gränserna för remspännaren. Bandet vänder alla tillbehör på motorn inklusive vattenpump och generator. Underlåtenhet av bandet kommer att tillåta att motorn överhettas och orsaka skador på motorn och topplock och förlust av makt till motorn. Byt det så fort du ser skador eller slitage på remmen. Saker du behöver
1/2-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den negativa änden batterikabeln på batteriet terminalen. Lossa spännskruven på batterikabeln änden med en skiftnyckel. Lossa batterikabeln från batteriet. Isolera batterikabeln från terminalen.
2

Leta spännaren på framsidan av motorn strax under servostyrning remskiva. Placera en ½-tums bar drive brytare i det fyrkantiga hålet i spännarmen och vrida spännaren moturs för att lossa spänningen på remmen. Ta bort remmen från remskivorna.
3

Vrid spännaren medurs till fria arm position och sedan installera den nya remmen runt remskivorna på framsidan av motorn. Låt bältet utanför spännrulle för nu.
4

Vrid spännaren moturs, skjut remmen på remskivan och vrid spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet. Om du är osäker på vad bältet banan är, se dekal under huven för ett diagram som visar dig hur du kan dra den.
5

Avlägsna breaker bar från spännaren. Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72330.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.