Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Material som används för att göra ringar Snöskoter Kolv

Snöskoter motorer går på samma sätt som motorer i motorcyklar. De har kolvar som rör sig upp och ner, komprimera luften i cylindern och tillåta detonation av bensin in i cylindern. Varje kolv har flera ringar med olika syften och ofta olika material. Grunderna

Pistons inte trycka mot väggarna i cylindern - detta skulle orsaka för mycket friktion. Varje kolv har tre smala metallringar runt det att täta förbränningskammaren från oljan i vevhuset nedan. I det förflutna, har ringar gjorts av gjutjärn, gjutjärn legering, brons, fosforbrons, stål och rostfritt stål och kan vara krom. Vilken metall som används beror på vilken typ av motor.
De element som utgör de ringer

Motorer idag använder endast stål, gjutjärn eller förstärkt gjutjärn för ringar. De flesta snöskotrar utrustade med högpresterande motorer som använder stål på grund av kraven på motorn. Järnringar kan användas om de har infunderas med grafit. Dessa kallas segjärn ringar. Gjutjärn ringar är billigare och ett bra val för äldre snöskotrar.
Skälen för olika material

Motorer använder tre ringar på varje kolv. Den översta ringen har att hantera den högsta värmen eftersom det är närmast förbränningskammaren. Denna ring måste överleva temperaturer på 600 grader Fahrenheit. Top ringarna står inför en molybden beläggning. Den övre ringen hjälper avleda värme genom att utföra den från förbränningskammaren till resten av motorn. Den andra ringen ned cylindern har att hantera temperaturer på 300 grader Fahrenheit och är tillverkad av stål för hållbarhet. Den andra ringen har att göra dubbel plikt. Det fungerar med den övre ringen för att täta förbränningsprocessen inuti cylindern och hjälper den nedre ringen hålla olja ur förbränningskammaren. Den andra ringen har en avsmalnande kant som hjälper till med olja kontroll. Den nedre ringen är specialiserat på att sprida rätt mängd olja runt cylinderväggarna. Det är ofta görs i tre eller fler bitar med speciella vändningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72721.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.