Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en 2000 Malibu Trans Axel

Ta bort trans axel från en 2000 Chevrolet Malibu är en utmanande uppgift som kan åstadkommas i ett välutrustat hem butik. Enligt Robert Kautz av ACE Automotive, kommer jobbet kräver en erfaren mekaniker med en full uppsättning av allmänna bilreparationer verktyg och förnödenheter samt specialverktyg som anges nedan. Läs proceduren igenom innan start och skyddsglasögon vid alla tidpunkter. Saker du behöver
2-10 'längder av kraftig nylon rep
Engine hissa eller motor stödfixtur
2-Golv domkrafter
4-Jack står
rutan Förskjutning
skiftnyckel set Flare skiftnyckel som
Svänghjul svarvning Tape Tool Review eller etiketter för märkning av kablage
Kulled separator Tool Review växellådslyft (kan ersätta domkraft och kedja)
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Använd golvet uttag för att lyfta den och placera bilen på domkraften. Lyft det högt nog att du bekvämt kan arbeta på topp och få undertill. Var noga alla står stabilt är engagerade på ett fast underlag. Försök att skaka bilen, om det finns någon rörelse, åter-ställa läktaren. Får inte under fordonet tills du är säker på att det är stabilt. Koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Använd längder av rep för att säkra radiator och luftkonditionering kondensor. Loop repet runt enheterna på varje sida och bind dem med huven stötfångaren. Avlägsna lådan luftrenaren och slang.
3

Fäst motorn hissa eller stödfixtur till flikarna motor lyft och justera så att hela tyngden av motorn kommer att stödjas i alla lägen. Du kommer att ta bort den nedre motorn stöder med växellådan.
Borttagning
4

Etikett och koppla bort alla elektriska anslutningar till motorn. Koppla loss vajern från växellådan. Ta bort selar från sina fästen på växellådan och stoppa dem ur vägen.
5

Ta bort de tre motorn transaxel bultar uppifrån. Lossa framhjulens klackarna och Drivsätt Axel nötter nav. Ta bort de inre skärmarna fender splash. Använd kulleden verktyget för att separera balljoints styrarmsaxlarna från Styrspindlar att underlätta axel borttagning. Koppla bort styrstag slutar från styrlänkaget.
6

Koppla och märka de återstående elektriska kontakterna under fordonet. Lossa dem från fästena på hjälpramen. Ta bort fästet som ansluter transaxel till motorn. Ta bort skruvarna som håller locket momentomvandlaren och ta bort locket. Demontera startmotorn. Märk driveplate och momentomvandlare för att indikera dess position i förhållande till varandra och använda offset rutan skiftnyckel och svänghjulet för att ta bort bultarna som förbinder de två.
7

Använd flänsmuttern skiftnycklar som nödvändigt att ta bort allt svalare och bromsledningarna hindrar borttagningen. Anslut ledningarna för att förhindra läckage. Koppla ledningarna Servostyrning och ta bort skruven säkra linjen på den högra sidan av hjälpramen. Ta bort panelen stödjer kylaren och kondensorn.
8

Ta bort de tre transaxelsmörjmedel fästen. Position två golv uttag under transaxel hjälpramen och ta bort bultarna. Ta hjälpramen långsamt. Ta bort den vänstra konsolen transaxle bultar och värmeelementet bulten. Ta de återstående bultarna som håller växellådan på motorn.
9

Använd växellådsdomkraft att glida växellådan till vänster och sänk den långsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74323.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.