Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en vevaxelremskiva Från en Mitshibusi Eclipse 2000

Mitsubishi Eclipse är en coupe som Mitsubishi Motors har producerat sedan 1990 i USA. Den 2000-modellen är en tredje generationens Eclipse, som omfattar 2000 till 2005 modeller. Den 2000 Mitsubishi Eclipse är tillgänglig med antingen en fyrcylindrig 2,4-liters motor eller en sexcylindrig 3,0-liters motor. Förfarandet för att ersätta vevaxelremskivan i en 2000 Eclipse varierar något, beroende på motorstorlek. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Golv jack
Jack står
Avdragare för vevaxelremskivan
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att hålla motorn från att starta under vevaxelremskivans ersättare.
2

Vrid remspännaren moturs för att lindra spänningen på Accessory drivremmar. Ta bort drivremmar från runt vevaxeln remskiva.
3

höja fordonet, och stödja den på pallbockar. Koppla bort höger framhjul med en rörtång för att komma till vevaxelns remskiva. Ta bort stänkskyddet från höger framskärm med en hylsnyckel.
4

Ta bort skruvarna som fäster vevaxelremskivan till vevaxeldrevet med en hylsnyckel, om bilen har en 2,4-liters motor . Koppla centrum bulten från vevaxeln remskiva, om bilen har en 3,0-liters motor. Fäst en lämplig avdragare för vevaxelns remskiva, och ta bort den från vevaxeln.
5

Rikta in kilspåret på nya vevaxelremskivan med nyckel på vevaxeln och montera remskivan på vevaxeln.
6

Fäst vevaxelremskiva till vevaxeldrevet med fästbultar, om bilen har en 2,4-liters motor. Fäst center monteringsbulten till vevaxeln remskiva, om bilen har en 3,0-liters motor.
7

Dra fast bultarna till 18 foot-pounds med en momentnyckel för en 2,4-liters motor. Dra centrum monteringsbulten till mellan 108 och 116 foot-pounds för en 3,0-liters motor.
8

Anslut stänkskyddet till höger framskärm med en hylsnyckel och montera hjulet med en lug skiftnyckel. Sänk bilen och montera de medföljande remmar. Justera spänningen på kilremmarna genom att vrida spännaren medurs. Fäst den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75357.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.