Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

20B Rotary Motorspecifikationer

Mazda 20B roterande motor tillhör en mycket sällsynt klassificering av motorer kallas Wankel roterande motorer. Wankel roterande motorer har inte traditionella cylinder-och-kolvs design. Istället arbetar de med en roterande reaktionskammare. Den Wankel roterande motor har rötter som går ända tillbaka till början av propellerdrivna luftfart, och den kombinerar hög motoreffekt med ett stort utrymme reduktion, vilket gör det till ett bra val för en sportbil motor. Allmänna Wankelmotor Specifikationer

En Wankel roterande motor fungerar med hjälp av ett triangulärt prisma-formad inre roterande förbränning struktur. Varje sida av prismat utför samma funktion som cylinderhuvudet i en typisk motor. Hellre än att ha en enkel upp-och-ned kolvrörelsen, förflyttar Wankel rotationsmotorn hela inre struktur runt inom motorblocket inneslutningen. På grund av den större massan av de inre rörliga delar, Wankel motorer måste vara mer säkert monterad på fordonets ram än konventionella cylinder /kolv-motorer för att undvika vibrationsskador.
20B Motorspecifikationer

Mazda 20B motorns centrala triangulära reaktionsytor kan avlägsnas från kamaxeln, en märkbar förändring från tidiga typer av Wankelmotorn där två bitar smältes. Detta gör för enklare reparationer och motor ombyggnader. Hela motorblocket av Mazda 20B motorn kan monteras ned till 11 mindre utbytbara komponenter, vilket i viss mån behandlar mekaniker klagomål om andra tillverkares Wankel motorer när det gäller att hitta reservdelar. Den modulära designen gör reservdelar lättare att lagra och enklare att skräddarsy fabricera om behov skulle uppstå. Den 20B Motorn har en kompakt design, och bibehåller en hög hästkrafter effekt på 250 hk lager utan förbättringar.
20B Motor Efterträdare

Motor Trends Magazines 2009 Artikel "Mazda RX-7 Dilemma" påpekade det anmärkningsvärda frånvaron av en nästa generations Mazda rotary-motor sportbil. Det gjorde dock visa upp en ny hybrid minivan som drivs av en väte-kompatibla roterande motor. Detta leder till en möjlig framtid för tekniken som härrör från att skapa och stödja 20B motorn. Det signalerar också en möjlig framtida trend i mainstream, familj roterande motor fordon. Tidigare har den roterande motorn har reserverats för högpresterande sportbilar, motorcyklar och flygplan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73815.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.