Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lägger in en kamrem på en 2,3 Ford Ranger

Lastbilar har funnits sedan födelsen av bilen. Under de senaste två decennierna har mindre versioner av pick-up truck, såsom Ford Ranger, vunnit popularitet. Att upprätthålla ett fordon är avgörande för korrekt och säker fordonsdrift och förbättrad bränsleekonomi. Många fordonsindustrin underhåll och reparationer kan utföras av den genomsnittliga DIY, skugga träd mekaniker. Installera en kamrem kan utföras med måttlig bilreparationer kunskap och gemensamma verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckel uttag
Momentnyckel
Socket förlängning Sida 2 kylarslangen klämmor
Phillips skruvmejsel eller skiftnyckel
Motorkylvätska

Visa fler instruktioner
1 En typisk plats för ett bilbatteri är under huven, i motorrummet

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri.
2 Typisk belt drev

Lokalisera vevaxeldrevet kamremmen. Du hittar den här stora drevet bredvid oljetråget, på framsidan av motorblocket.
3 Hylsnyckel och uttag

Vrid vevaxeldrevet medsols med en socket och skiftnyckel, tills inställningsmärkena på vevaxeldrevet och inre transmissionsremmens lock är uppradade. Det finns en enda justeringsmärke, vanligtvis en punkt, på vevaxeln drevet och det inre transmissionsremmens plåt.
4 Automotive rem och remskiva

Installera den nya transmissionsremmen för hand, med början under den nedre sidan av vevaxel drevet, fortsätt sedan motsols runt extraanställda och kamaxelns kedjehjul. Se till tänderna på bandet är uppradade i spåren som finns på remskivorna. Vrid inte dessa skivor, eller motorns timing kommer att påverkas.
5

Lossa bulten som håller fast den timing rullen remspännaren mot kamremmen, med hjälp av en hylsnyckel och uttag och vrida moturs .
6

Skjut rullens mot kamremmen för hand, skapar spänningar i kamremmen, dra sedan åt rullen bulten med en hylsnyckel och uttag, vrida medurs samtidigt som du håller rullen på plats.

7

Rotera vevaxeldrevet två varv medsols, med hjälp av en hylsnyckel och uttag. Detta kommer att ta bort Bältet. Se till att bältet är fortfarande i linje och varumärkena timing på vevaxeldrevet och inre kamrem täcker fortfarande laguppställningen.
8

Lokalisera bultåtdragare justeringen inne kamremmen spännaren våren, bredvid spännrullen.
9 Typiska momentnyckel och uttag förlängning

Dra åt bultåtdragare justeringen med hjälp av en momentnyckel och hylsa och vrida skruven medurs tills fordonen rekommenderar vridmoment specifikation uppnås. Detta kommer att säkerställa att rätt spänning på kamremmen.
10 Typiska bultar och brickor

Montera vevaxelns remskiva, med hjälp av en hylsnyckel, socket extension och uttaget och vrid skruven medurs tills remskivan sitter ordentligt . Se till att placera en bricka mellan bulten och remskiva.
11

Installera ytterhöljet kamremmen, med hjälp av en hylsnyckel och uttaget och vrid den medurs bultarna tills kamremmen locket jämnt sitter på den inre transmissionsremmens plåt.
12

Montera remskivan vattenpumpen och fläkten blad, med en hylsnyckel och uttag och vrida alla skruvar medurs tills den är helt åtdragen.
13 Typiska slangklämmor

Montera övre kylarslangen, med hjälp av en slangklämma på vardera änden av slangen. Dra åt klämmorna, med hjälp av en Phillips skruvmejsel eller skiftnyckel och vrida spännskruvarna medurs.
14

Fyll kylaren med de fordon rekommenderas blandning av vatten och kylmedel.
15

Anslut den negativa batterikabeln till fordonets batteri.
16

Starta motorn och kontrollera timing fordonets motor. Justera timingen, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72319.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.