Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Blödning kopplingen på 2003 F-150

Ford rustade 2003 F-150 lastbilar som har den valfria standardväxellåda paket med ett hydrauliskt kopplingssystem. Kopplingen består av en huvudcylinder, slavcylinder och en hydraulisk koppling linje. Kopplingspedalen manövrerar cylindern koppling master, som trycksätter hydraulledningen och slavcylinder, liknar hur en hydraulisk fungerar bromssystemet. Luftbubblor suspenderade i hydraulvätska kommer att leda till en svampig känsla vid kopplingspedalen och kan orsaka kopplingen dra och redskap slipa som överföringen sätts i växeln. Utfallande luft från kopplingen när motorn är kall. Saker du behöver
Clean butik trasor Begagnad Ford High Performance DOT 3 bromsvätska C6AZ-19542-AB eller motsvarande
1/4-tums innerdiameter klar vinyl slang
Clear container
Wrench ställa
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen i friläge och dra åt parkeringsbromsen.
2

Öppna huven och leta reda på cylindern koppling master på höger sida av motorrummet mot brandväggen. Torka bort smuts eller skräp från kopplingen lock på huvudcylindern, med hjälp av en ren butik trasa
3

Avlägsna tanklocket och membran. Fyll koppling huvudcylinder reservoaren upp till "FULL"-märket med bromsvätska.
4

Tryck in och släpp kopplingspedalen genom hela skalan av resor flera gånger.
5 < p> Leta luftningsskruven på förarsidan av överföringen, precis ovanför där kopplingen hydraulisk linjen in i sändningen. Ta bort gummiskyddet luftningsskruven.
6

Bifoga en 1/4-tums innerdiameter klar vinyl slang till luftningsskruven. Häll en liten mängd ny bromsvätska i en klar behållare. Sänk den fria änden av slangen i bromsvätskan att förhindra att luft tillbaka in i systemet.
7

Ha en hjälpare fullt tryck och släpp upp kopplingspedalen fem gånger, håll sedan ner kopplingspedalen ner.
8

Lossa luftningsskruven, med hjälp av en skiftnyckel, och observera vätskan kommer ut genom slangen. Dra åt luftningsskruven när vätskeflödet har stoppats.
9

Upprepa steg 7 och 8 som behövs tills ingen luft syns i den utströmmande vätskan strömmen. Ibland kontrollera och fylla på vätskenivån i behållaren för att förhindra införande av luft i systemet. Låt inte behållaren att gå torr.
10

Dra åt luftningsskruven säkert, med hjälp av en skiftnyckel. Ta bort den genomskinliga vinyl slangen. Montera gummiskyddet luftningsskruven.
11

Har din hjälpare långsamt pumpa kopplingspedalen genom hela skalan av resor flera gånger och kontrollera luftningsskruven för läckor.
12

Trampa ner kopplingspedalen halvvägs och släpper den två gånger, sedan ner och släpp upp kopplingspedalen genom hela skalan av resor tre gånger.
13

Kontrollera och fylla på vätskenivån i behållaren med bromsvätska . Montera behållaren membranet och locket.
14

Starta bilen och kontrollera att allting fungerar på kopplingen innan du använder F-150 i trafiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75789.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.