Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter vattenpumpen på en 1994 Chevrolet K1500

En Chevrolet K1500 är en pickup med fyrhjulsdrift och en nominell lastkapacitet på 1/2 ton. I 1994 års modell hör till den fjärde generationen av denna serie, som var i produktion från 1988 till 2000. Vattenpumpen i 1994 års Chevrolet K1500 fäster på framsidan av motorn och är åtkomlig från motorrummet. Bytet av vattenpump i detta fordon kräver också att du tömma kylsystemet och ta bort ytterligare komponenter från motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop handduk
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte oavsiktligt starta motorn. Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren och öppna kylaren avloppet. Låt kylvätskan rinna ut ur kylaren och byt kylarens avtappningsplugg.
2

Lossa drivremmar på motorn med en hylsnyckel och ta bort generatorn. Koppla kylfläktaggregat, inklusive koppling och remskiva. Du kanske också måste ta bort vissa tillbehör fästen för att komma till vattenpumpen. Avlägsna kylarslangen och värmare slang från vattenpumpen. Koppla bypass slangen från vattenpumpen om bilen har en 7,4-liters motor.
3

Använd en hylsnyckel för att ta bort bultarna som fäster vattenpumpen till kamkedjan lock . Lossa vattenpumpen från kamkedjan täcka och kasta vatten pumpens packning.
4

Rengör skyddet kamkedjan med en butik handduk för att avlägsna alla spår av den gamla packningen. Installera den nya vattenpumpen och packning till kamkedjan lock. Efterdra alla skruvarna för vattenpumpen till 30 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Anslut slangarna till vattenpumpen. Montera generatorn och alla andra komponenter som du tog bort för att komma åt vattenpumpen. Anslut drivremmar till sina respektive remskivor. Fyll kylaren med kylarvätska och anslut kabeln till batteriets minuspol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74664.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.