Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en 6,5 Insprutare Pump

Många fordon tillverkade av General Motors 1992-2000 har en 6,5-liters motor med åtta cylindrar. Dessa motorer var vanligast i större lastbilar som 3/4-ton och större lastbilar pickup. General Motors 6,5-liters motorn använder bränsleinsprutning och nästan alltid haft en turboladdare. Detta kräver en bränsleinjektor pump för att överföra bränslet från bränsletanken till motorn under högt tryck. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Heavy affärshandduk
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Wrap ett bränsle montering i en tung butik handduk och lossa passande att avlasta trycket i bränslesystemet. Dra åt bränslet montering.
2

Ta intaget-grenröret med en hylsnyckel. Koppla bränsleledningar och elledningar från insprutningspumpen. Loss linjen bränslereturledningen från toppen av insprutningspumpen. Anslut de öppna bränsleledningarna med ren trasa för att hålla skräp ur bränslesystemet. Ta bort oljepåfyllningslocket och dess genomföring från motorn.
3

Vrid vevaxeln medurs för hand tills växeln bultar för insprutningspumpen syns genom hålet för olje påfyllningsröret. Ta växeln bultarna med en hylsnyckel och dra åt muttrarna som fäster insprutningspumpen på dess främre omslaget. Ta insprutningspumpen från motorn.
4

Rikta in stift på navet i den nya insprutningspumpen med spåret i växeln för insprutningspumpen. Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena på torsionsdämpare med nollmärket på timing fliken. Anslut insprutningspumpen på dess främre omslaget med en hylsnyckel. Dra åt muttrarna för framsida till 30 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel.
5

Fäst bultarna som fäster insprutningspumpen till dess drivna kugghjulet och dra dem till 20 foot-pounds av moment med en momentnyckel. Montera röret olja fyllning och dess genomföring. Anslut monteras på luftkonditioneringen med en hylsnyckel. Avlägsna pluggarna från bränsleledningar, och anslut ledningen bränsletillförseln till injektorn pumpen. Dra åt fästbultarna för bränsleledningen till 20 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel.
6

Anslut linjen bränslereturledningen och elektriska ledningar till injektorn pumpen. Byt intag-grenröret med en hylsnyckel och ansluta kabeln till den negativa batteripolen. Starta motorn och korrigera eventuella bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75138.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.