Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Basic Car Tune Up: Hur man tar bort tändstift

Tändstiftet är en viktig del i driften av en förbränningsmotor. Som namnet antyder, skapar tändstiftet en gnista som antänder bensinen inuti en förbränningskammare. Detta skapar den energi för att tvinga kolven nedåt. Rörelsen av kolvarna ger motorn dess kraft. För att säkerställa att motorn arbetar så smidigt och effektivt som möjligt, måste den ställas in upp på en regelbunden basis. En viktig del av denna tune-up är att ta bort och byta tändstift, en process som är ganska enkelt. Saker du behöver
Hylsnyckel
Tändstiftshylsa
Ledat
Hylsnyckel förlängning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att motorn är coolt. Tändstiften är en av de hetaste komponenterna i en motor.
2

Rengör all smuts och skräp från runt basen av pluggen för att hålla smuts från att falla in i förbränningskammaren. Använd tryckluft för att blåsa bort skräpet om det är tillgängligt.
3

Använd din instruktionsbok för att hitta tändstiften. De flesta motorer har tändstift trådar som leder till tändstiften. Nyare motorer kan ha individuella tändspolar monterade över tändstiften.
4

Ta bort tändkabeln från tändstiftet genom att dra i gummistövel. Dra inte i själva tråden. Om utrustad med tändspolar, ta bort tändspolen monteringsbulten att ta bort spolen och avslöja tändstiftet.
5

Montera tändstiftshylsa på hylsnyckel. Du kan behöva använda en vridbar led eller en hylsnyckel förlängning för att nå tändstift på baksidan av motorn.
6

Placera sockeln över tändstiftet och vrid hylsnyckel moturs för att lossa tändstiftet. Använd stadiga kraft för att ta bort en envis plugg. För mycket kraft kan klippa av toppen av ett tändstift eller gängorna.
7

Fortsätt att vrida nyckeln tills tändstiftet kommer ut ur hålet. När lossnat, bör du kunna ta bort den för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73118.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.