Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

När jag slår på luftkonditioneringen blåser fläkten men utanför kompressorn inte Come On

Sedan introduktionen till fordonsindustrin världen på 1940 Packard, har luftkonditioneringssystem gått igenom många förändringar. Den mest drastiska förändringen var övergången från R12 till R134a, på grund av miljöhänsyn. När du slår på luftkonditioneringen genom att trycka på strömbrytaren och slå på fläkten, förväntar dig att höra kompressorn sparka på. Det finns sex huvudsakliga skäl för kompressorn inte startar när du förväntar dig det. Felaktig Laddningsnivå

Alla luftkonditioneringssystem använder ett kylmedel för att kyla Fordonets hytt - antingen R134a eller R12. Alla post-1996 fordon använder R134a och innan dess använde de flesta fordon R12 köldmedium, som brukar kallas freon. Den luftkonditioneringssystemet kräver ett visst belopp för köldmedium att köra utan att orsaka skador. Om avgiften är låg, de flesta bilar avskurna strömmen till kompressorn för att hålla den från att vrida på. Står under högt tryck
Misslyckades trycksensor

Luftkonditioneringssystem - vissa överstiger 200 psi. Om systemet har för mycket eller för lite tryck, kan skador uppstå. De flesta moderna fordon använder ett luftkonditioneringssystem tryckbrytare som monitorerar trycken och skär strömmen till kompressorn om trycken är felaktiga. Om denna switch misslyckas, kan ingen makt komma till kompressorn och det går inte att slå på.
Misslyckades Wiring

luftkonditioneringssystem i alla bilar har en serie av makt och jordledningar. Om någon av dessa trådar misslyckas, kan kompressorn inte ta emot makten och kommer inte att slå på. Detta misslyckades ledningar också kan orsaka ytterligare problem med din bil.
Misslyckades Luftkonditionering Switch

Att engagera luftkonditioneringen, måste du trycka på en strömbrytare inne i fordonet. Om elektroniken inne denna knapp misslyckas, kommer kompressorn startar inte, eftersom det inte kommer att få makten.
Trasig säkring


Som med alla elektriska system i fordon, Det finns en säkring som skyddar kompressorn från makten överbelastning, vanligen 10 till 30 ampere. Om strömstyrkan överstiger gränserna för säkringen, kommer det att bryta kretsen och kompressorn kommer inte längre att få makt.
Misslyckades Kompressor

Kompressorn har en koppling till framsidan som kopplar in och ur när du slår på luftkonditioneringen på och av. Om denna koppling misslyckas, det orsakar kompressorn för att antingen låsa upp eller snurra fritt. Om det senare är sant, kan kompressorn startar inte, eftersom strömmen inte överförs från drivremmen till kompressorn. Om den förra är sant, låser trissa upp med kompressorn och du kommer att höra ett högt skrikande ljud från remmen snurrar på fast remskivan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75571.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.