Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter 7.3 Insprutare

Den 7,3-liters Ford Power Stroke Motorn är en åtta-cylindrig dieselmotor med bränsleinsprutning. Det är vanligast på större Ford-bilar tillverkade mellan 1995 och 2002, såsom 3/4-ton och full-tons lastbilar pickup. Varje cylinder av denna motor har en bränslespridare som levererar bränsle till cylindern i ett exakt belopp och timing sekvens. Bytet av bränsleinsprutningsdonet i en 7,3-liters motor kräver att du isär monteringen bränsleskenan ovanpå motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Injector remover nr T94T-9000-AH1
Rotunda injektor ärm borste 104 till 00.934-A
Injector replacer No T94T-9000 -AH2
Shop handduk
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lägg ut en Oljetråg under varje olja rinna och öppna avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt oljan rinna ut i avloppet pan och tillbaka avtappningspluggen. Detta kommer att hindra oljan från att komma in i förbränningskammaren medan du byter bränslespridare.
2

Demontera ventilkåpan med en hylsnyckel och lossa de elektriska anslutningarna från bränslespridare. Ta bort avtappningspluggen på oljan järnväg och bränsle järnväg. Lossa fästskruven för pumphjulet och ta bort pumphjulet. Avlägsna bulten för insprutare.
3

Placera balanspunkt för injektorn remover nr T94T-9000-AH1 nedanför nerpressningsplattan av insprutare. Fäst remover skruven i hålet i insprutare plattan, och dra åt skruven för att avlägsna bränsleinsprutningsdonet från injektorn hålet. Släng koppar bricka.
4

Rengör injektorn borrningen av allt skräp med rotunda injektor ärm borste 104 till 00.934-A och en ren butik handduk. Smörj de nya bränslespridare med ren motorolja och montera en ny koppar bricka på spridarna.
5

Skjut bränsleinsprutarna försiktigt i injektorn borrningen som sittplats O-ringarna. Placera den öppna änden av injektorn replacer No T94T-9000-AH2 mellan nerpressningsplattan och bränsleinsprutaren. Fäst verktyget till topplocket med den kvarhållande bulten från verktygssatsen. Dra åt bulten till helt sittplats bränsleinjektorn och koppla bort verktyget från topplocket.
6

Montera pumphjulet och dra åt fästskruven till 108 tum-lbs. med en momentnyckel. Dra avloppet bränsleskenan pluggar till 96 tum-lbs. och dra åt oljepluggen järnväg drain till 53 tum-lbs. Anslut ledningsnätet för spridarna och montera ventilkåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74803.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.