Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Navmuttern Tourqe specifikation för en 2000 Chevy Silverado

Chevrolet Silverado är en av de bäst säljande bilar genom tiderna. Det är robust, tillförlitlig och tillgänglig med fyrhjulsdrift. Dock måste framnavet servas eller bytas ut då och då, på grund av slitage. När detta händer, måste navmuttern, som förbinder drivaxeln till navaggregatet, dras åt med rätt åtdragningsmoment. Om den inte dras åt tillräckligt, kommer det att lossna och orsaka en risksituation i den främre änden. Å andra sidan kan en alltför åtdragning gängorna, vilket leder till en dyr reparation. Det ställs även lagren till onödig värme och slitage. Rengör delarna

undersidan av en bil kan vara täckt med smuts, olja, smuts, snö eller is. Rengör delarna noggrant med broms renare eller avfettningsmedel före demontering eller återmonteras någon av bilens fjädring komponenter.
Bestäm momentinställning

navmuttern för en 2000 Chevrolet Silverado är 155 foot-pounds, eller 210 Newtonmeter.
Använd rätt verktyg

alltid använda rätt sockets, skiftnycklar och momentnycklar. Illasittande uttag kommer band skruvskallar. Dra navet muttern med en 35 mm hylsa. Ett klick medelstark gänglåsning, t.ex. blå Loctite, förhindrar att muttern inte lossnar.
Test Drive

När navet är bromsar och hjul monterade , kontrollera glapp och stort spel. Provkör lastbilen och kontrollera att fyrhjulsdrift och ABS system fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74589.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.