Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att byta batteri i 1998 300E-serien Mercedes Wagon

Mercedes 300E-serien vagnen inte har den mest intuitiva batteribyte, men ändå processen är inte mer komplicerat än att installera en traditionell batteri. De två viktigaste övervägandena är placeringen av batteriet under baksätet och behovet av ett batteri med en ventilationsöppning för att förhindra kemiska ångor läcker in i kabinen. Du kommer också att behöva synkronisera de flesta av bilens hjälpsystem elektroniska system efter ett batteribyte, eftersom de kommer att återställas när den gamla tas bort. Saker du behöver
Skiftnyckel
Skruvmejsel
Ersättningsbatteri med ventilationsöppning (825 startkapacitet ampere)
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bilen helt innan du försöker byta batteri.
2

Ta bort baksätets dyna genom upplåsning av två släpp klippen på framsidan av sitsen. Batteriet är placerat under passagerarsidan av baksätet.
3

Koppla den svarta negativa batterikabeln från terminalen genom att lossa dess bult med en skiftnyckel och dra bort det. Om någon korrosion har uppstått kring terminalen och kabel-kontakten, kan du behöva använda en skruvmejsel för att bända loss den.
4

Koppla den röda positiva batterikabeln på samma sätt som den negativa kabeln.
5

Lossa ventilationsröret på sidan av batteriet och ta bort batteriet från dess innehav facket.
6

Sätt i det nya batteriet i innehav facket. Se till att du använder ett batteri betygsatt på 825 startkapacitet ampere och med en port för att ansluta luftröret, som bör anbringas på nytt vid denna tid.
7

Anslut batterikablarna i motsatt ordning som de var frånkopplad , fästa den röda batterikabeln först och därefter den svarta, och dra dem till terminalerna med din nyckel.
8

Sätt i nyckeln i tändningslåset och starta bilen för att börja synkroniseras de eldrivna fönster, taklucka, säten och radio. Veva ned alla fönster och håll strömbrytaren intryckt i några sekunder. Vind alla fönster upp och håll strömställaren upp i några sekunder för att slutföra synkroniseringen. Upprepa denna process för att takluckan och säten. Ange radion koden för att återställa radion. Mer information om synkronisering av olika komponenter kan hittas i din instruktionsbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71948.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.