Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Wire LT1s

Det LT1 är en populär liten-block motor tillverkad av General Motors. Först förekommer i 1992, var det kraftverket i valet för olika Chevrolets, Buicks och Pontiacs hela 1990-talet. Den LT1 s ledningar använder en enda sele, som huvudsakligen består av enkla flatstiftanslutningar. Om du hålla ordning och planera rätt, är en komplett LT1 ReWire inte ett svårt projekt. Saker du behöver
Maskeringstejp
Marker
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn och höja huven på bilen. Nå i motorutrymmet och lokalisera en del av kabelnätet. Det är en lång längd av tungt kabelisolering som viker av till många olika delar av bilen. Det spelar ingen roll var du börjar, bara hitta en av de elektriska sensor pluggar
2

Identifiera komponent som kontakten är ansluten - exempelvis luftkonditioneringen, injektorn eller. syresensor. Det kan hjälpa till att få din manual till hands för detta. Skriv namnet på den komponent på en bit maskeringstejp och linda den runt kontakten. Fortsätt och märka alla kontakterna. Addera 3

Använd referens diagram för det nya ledningsnätet för att märka alla anslutningar på den. Bekanta dig med alla platser i anslutningarna, och börja titta på dragningen av kablarna. Vissa delar av selen är säkrade med plast krokar för att bunta ihop kablarna på väggen i motorrummet.
4

Ange bilen och skjut alla vreden bort av växlar och reglage på instrumentbrädan . Förvara dem på ett säkert ställe. Ta bort skruvarna som håller streck till brandväggen och lyft ut det. Spänningen av de befintliga ledningarna kommer endast att tillåta ett fåtal inches 'rörelse så att du kan luta hela enheten mot rattstången.
5

Label alla anslutningar på baksidan av instrumentbrädan, precis som du gjorde i motorrummet.
6

Placera ersättare sele i motorn och läget alla kontakterna i deras lämpliga platser. Anslut inte något ännu, bara flytta kabeln på plats och se till att allt är rätt dragen, och att kabeln kan nå alla relevanta kontakter.
7

Flytta kablarna från den nya selen så de är under den gamla. Detta kommer att göra det lättare att ta bort den gamla selen utan att av misstag rycka ut den nya.
8

Ta bort den gamla selen genom att klämma den lilla fjädrande klippet på varje anslutning, då vickar ut det. Arbeta dig igenom varje kontakt en i taget, ta bort den gamla kontakten, och ersätta den med den nya. Swap över varje kontakt i motorrummet, sedan på baksidan av instrumentbrädan.
9

Lyft gamla selen ur bilen, se till att inte fastna det på den nya. Arbetet kring anslutningarna igen, och se alla pluggar sitter ordentligt fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75753.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.