Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett kamkedjan på en Toyota 22 RE

Den 22R-E motorn visas i flera Toyota fordon med framhjulsdrift 1983-1995. Denna motor beteckning indikerar att motorn är den 22: a generationen i R-motorfamilj och har elektronisk bränsleinsprutning. Toyota 22RE motorn använder en kedja metall timing för att hålla vevaxeln synkroniserad med kamaxeln. Den mest kritiska delen av detta förfarande är att anpassa kamkedjan när du installerar det på vevaxeln och kamaxeln dreven. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Sida 2 pry barer
Packning skrapa
Marker
Counter-innehav bar
Avdragare för vevaxelremskiva
Bearing installera Torque Tool Review skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss topplocksskruvarna med en hylsnyckel. Sätt ett spett under varje ände av topplocket, och försiktigt bända bort från motorblocket. Lyft topplocket bort montering dymlingar, och ta bort den från bilen. Släng topplockspackningen, och ta bort eventuella spår av topplockspackningen från motorblocket med en packning skrapa.
2

Placera en behållare under kylaren, och öppna dräneringshål kylvätskan från kylaren in i behållaren. Byt avtappningspluggen, och förvara kylmediet för senare användning. Ta bort fästbultarna från kylaren med en hylsnyckel och lossa kylaren från fordonet.
3

Koppla bort oljetråget med en hylsnyckel. Lossa drivremmen för pumparna Servostyrning och luftkonditionering kompressor från sina respektive remskivor, om ditt fordon så är utrustat. Demontera drivremmen för vattenpumpen. Koppla bort kylfläkten och dess koppling från motorn.
4

matchande märken på vevaxelns remskiva och vevaxel så att du rätt kan installera remskivan senare. Håll vevaxeln på plats med en disk-anläggning bar, och ta bort den centrala fästskruven på vevaxelns remskiva med en hylsnyckel. Lossa remskivan från vevaxeln med en växel avdragare.
5

Kapa vatten bypass från motorblocket, och ta bort det justerar bar för kylfläkten bältet. Ta bort fästet för servopumpen med en hylsnyckel, om din bil är så utrustad. Lossa vattenslangen utloppet från motorn.
6

Ta bort fästbultarna från locket till kamkedjan med en hylsnyckel och dra ut luckan. Lossa kamkedjan från vevaxeldrevet, och ta bort kamkedjan från kamaxeln med kamaxeldrevet fortfarande sitter. Ta kamkedjan och kamaxelhjulet från fordonet. Lossa splines för oljepump och vevaxel drevet från vevaxeln.
7

Vrid vevaxeln så att de viktigaste punkterna rakt upp, och skjut den vevaxeldrevet på vevaxeln. Montera den nya kamkedjan till vevaxeldrevet så den enda ljusa länk på den nya kamkedjan sammanfaller med tidpunkten märket på vevaxelns kedjehjul. Montera den nya kamkedjan på kamaxeln drevet så länken mellan de två ljusa länkar på kamkedjan linje med timing märket på kamaxeldrevet.
8

Vrid kamaxeldrevet moturs för hand för att ta upp slack i kamkedjan. Anslut splines för oljepumpen på vevaxeln med bäring installera verktyget. Installera nya packningar för kamkedjan lock och sätt locket på plats. Dra åt 8mm skruvarna för kamkedjan locket till 9 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt de 10 mm bultar till 29 foot-pounds.
9

Anslut baren generatorn justering till kamkedjan lock och dra åt dess bultar till 9 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst röret utloppet från värmaren till motorn. Montera vevaxelns remskiva på vevaxeln, med markeringarna du gjorde i steg fyra som en guide. Håll skivan på plats med räknaren-anläggningen verktyg, och dra åt den centrala fästskruven för vevaxelremskivan till 116 foot-pounds.
10

Montera drivremmen för luftkonditionering enhet, om din fordonet är så utrustad. Anslut remskivan för vattenpumpen med en hylsnyckel. Montera fästet luftkonditionering och kompressorn om du tagit bort dem tidigare. Anslut bältet för servopumpen, om din bil är så utrustad. Montera oljetråget.
11

Montera kylaren och fylla på med kylvätska. Byt topplocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75416.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.