Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fixar Mazda Miata Strålkastare

Den enda verkliga fix för utbrända strålkastare är att ersätta dem. Sedan Mazda Miata (även känd som Miata MX-5) har funnits sedan 1989, det finns ett par olika förfaranden. Den infällbara strålkastare alternativ i några av de tidigare utgåvorna sysselsätter sealed-beam-enhet strålkastare. Emellertid är andra versioner av modellen använda de nyare halogen-kapsel skär. Se din bruksanvisning för att bestämma stil och artikelnummer på din strålkastare. Detta kommer att hjälpa dig att köpa rätt ersättning strålkastare. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Latexhandskar
Replacement strålkastare (er)
Visa fler instruktioner
Fastställande halogenstrålkastare
1

Vrid strålkastarna på och bestämma positionen av strålkastaren som inte fungerar. Alla Miata fordon som använder halogenstrålkastare har separata helljus och halvljus lampor.
2

Stäng av strålkastarna och öppna huven.
3

Närma baksidan av strålkastare montering och inspektera baksidan av strålkastaren. Om kablaget är exponerad och fäst strålkastare uttaget av en krage ring, sedan vidare till steg 4. Om baksidan av lampan är dold med en svart gummipackning, fortsätt sedan till steg 8.
4

Tryck ihop flikarna på kablaget inåt, och sedan dra ut den ur strålkastaren uttaget för att koppla det.
5

Vrid kvarhållningskragen och glödlampan motsols 1/3 varv för att lossa den från pannlampan. Ta kragen och glödlampan.
6

Sätt på ett par latexhandskar innan du hanterar ersättningslampa. Olja i vår hud kommer att förorena glaskolv nya strålkastare och orsaka haveri i förtid.
7

Sätt i den nya glödlampan i kragen och sätta krage i pannlampan. När justerats ordentligt, vrid kragen och strålkastare församling 1/3 varv medurs för att låsa dem på plats. Anslut kablaget tillbaka in i nya strålkastare socket och test för drift genom att slå på strålkastarna. Uppgiften är slutförd.
8

Dra svart gummipackning bort av baksidan av strålkastare montering att avslöja anslutning kabelstammen fäst bladen i strålkastaren.
9 < p> Koppla selen från strålkastarens bladen.
10

Frigör strålkastaren tråd stoppbygeln från låset och svänga bort från strålkastaren på dess gångjärn.
11

Sätt på ett par latexhandskar innan du hanterar ersättningslampa. Olja i vår hud kommer att förorena glaskolv nya strålkastare och orsaka haveri i förtid. Ta det använda strålkastare och montera den nya genom att vända på förfarandet i steg 10. Vrid strålkastarna på att testa den nya ersättningslampa för korrekt funktion. Addera Fastställande sealed beam strålkastare
12

Vänd infällbara strålkastare upp och sedan slå av tändningen För att stänga av strålkastarna.
13

Ta bort den svarta strålkastare trim bezel fästskruvar med en stjärnskruvmejsel. Var noga med att inte justera den övre centrumskruven ljusinställningsapparat eller den yttre mitten inställningsskruven. Se till att skruvarna du tar bort är fästa vid trim bezel endast.
14

Ta bort ramen.
15

Dra försiktigt sealed-beam enhet från sin pinne . Koppla bort kablaget sitter på baksidan av enheten. Anslut den nya strålkastare i selen
16

och ersätta bezel och fästskruvarna. Testa strålkastare för drift. Var noga med att testa hög-och halvljus, eftersom sealed beam Enheten rymmer både glödlampor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71805.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.