Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en strålkastare på en 2007 Caliber

Det finns några fordon som är något enkelt att byta strålkastare på. Tyvärr är 2007 Dodge Caliber (och många andra Dodge fordon) inte en av dem. Instruktionsboken för fordonet kommer att informera ägaren att ta bilen till återförsäljare för service när en strålkastare brinner ut. Detta är dock inte alltid bekvämt och är ganska kostsamt. Byte av strålkastare som en gör-det-själv-projekt är möjligt, men det kommer att kräva en viss grad av mekanisk färdighet. Saker du behöver
Jack
2 pallbockar
stjärnskruvmejsel
Ficklampa
Latexhandskar
H13 bilreservdelar strålkastare
Visa fler instruktioner

1

Dra åt parkeringsbromsen ordentligt på 2007 Dodge Caliber med strålkastaren strömbrytaren och motorn avstängd.
2

Lift ena främre hörnet av bilen med en domkraft och sedan sänka domkraften ner på en pallbock placeras under främre ramen. Upprepa detta steg för den andra främre hörnet för att lyfta framaxeln på bilen.
3

Vrid tändningsnyckeln ett varv för att låsa ratten och vrid hjulet inåt bort från respektive fender (förarsidan strålkastare skulle kräva att vrida ratten hela vägen till höger och passagerarsidan strålkastare skulle kräva att vrida ratten hela vägen till vänster). Vrid tillbaka tändningsnyckeln till läge OFF.
4

Lossa skruvarna på den främre stänkskyddet /hjulhuset med skruvmejseln. Om det är nödvändigt för att nå bakom ratten väl, ta bort ett par skruvar. Hjulet är väl plast och något smidig och hanterbar.
5

Shine en ficklampa in genom hjulhuset att lokalisera strålkastare elanslutning. Den inre kontakten är strålkastaren, medan den yttre kontakten är parkering och riktad lampa kontakten på vilken sida (förarens eller passagerarens) strålkastaren ersätts.
6

Koppla den elektriska kontakten från uttaget bas av strålkastare.
7

Vrid sockeln lampfot moturs ett kvarts varv. Demontera strålkastaren från linsaggregatet och extrahera den genom öppningen i hjulhuset.
8

Sätt på ett par latexhandskar före hantering av H13 bilreservdelar glödlampa. Hudfett äventyrar glaskolv strålkastaren på grund av den intensiva hettan det brinner på när tänd.
9

in ersättningslampa genom det lossade hjulet väl stänkskydd och sätt in den i linsaggregatet. Rikta in sockel flikar med skårorna på baksidan av linsaggregatet kommer att krävas. Använd ficklampa för att hjälpa hitta rätt inriktning. Vrid sockel av strålkastarens ett kvarts varv medsols för att låsa den på plats och anslut den elektriska kontakten på baksidan av strålkastaren sockel.
10

Test strålkastaren (både låga och höga balkar) innan åtdragning hjulhuset skruvarna och sänka Caliber.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73095.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.