Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnader mellan momentnycklar

Automotive reparationerna ofta kräver exakta inställningar vid åtdragning av skruvar för att säkerställa att delar är ordentligt fastsatta. De olika bultar och fästanordningar som används för att montera en bil har olika draghållfastheter, och betonar produceras genom drift av fordonet kräver dessa fästanordningar för att rymma dessa påkänningar utan brister. För att placera rätt spänning på ett fästelement utan att överskrida sin draghållfasthet, är olika typer av momentnycklar används vid åtdragning dem. Digital Torque Wrench

Digitala momentnycklar använda en elektronisk display som visar hur mycket vridmoment som appliceras med skiftnyckel. Dessa skiftnycklar brukar växla mellan metriska mått och SAE mätningar och är också enkelt inställd på att visa moment i antingen fot pund eller tums steg pund. Displayerna på skiftnycklar är elektriskt drivna och använda antingen en LCD-eller LED-skärm monterad på handtaget för att visa vridmoment siffror. Addera Clicker Torque Wrench

Clicker momentnycklar signal när den önskade mängden av moment har uppnåtts genom att avge ett hörbart klick. Dessa skiftnycklar inkluderar en fjäder inuti handtaget som släpper en last på en inre hävarm. Mängden spänningen i fjädern justeras genom att vrida hylsan på undersidan av handtaget till den önskade vridmomentnivån anges på handtaget. När rätt mängd vridmoment appliceras, övervinner kraften appliceras på skiftnyckel den fjäderbelastade armen i handtaget, vilket gör att den avger ett klickljud när det släpper. Eftersom dessa skiftnycklar använder en fjäder till förspänning en inre hävarm, återställer du dem tillbaka till noll efter varje användning eftersom långvarig kompression av fjädern försämrar styrkan på fjädern och minskar skiftnyckel noggrannhet.

Beam Wrench

Beam momentnycklar är den vanligaste typen av momentnyckel. De har en lång pekare balk monterad parallellt med handtagets axel. När vridmoment anbringas på en bult, förblir handtagsaxeln böjer men pekaren beam rakt. Änden av pekaren strålen matchar sedan upp till en indikator monterad på handtagsaxeln, som visar hur mycket vridmoment appliceras. Du måste följa indikatorn på dessa skiftnycklar från en rakt framifrån att noggrant läsa vridmoment avläsningar.
Indikatorklocka Torque Wrench

mätklocka momentnycklar fungerar på liknande sätt som beam-stil momentnycklar. Istället för att ha en separat pekare stråle över en indikator monterad på handtaget är balken innesluten i ett hölje och förflyttar indikatorn på en urtavla som vridmoment anbringas. Den indikatorklocka är lättare att läsa än indikatorn på balken skiftnyckel och några mätklocka skiftnycklar inkluderar belysning eller summer för att indikera när det önskade vridmomentet inställning uppnåtts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72580.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.