Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Forge Palladium i en katalysator

Katalysatorer är förmodligen den enskilt dyraste objektet på din bil i vikt. Dessa utsläpp-anordningar innehåller flera olika typer av ädelmetaller, inklusive platina, rodium och palladium. Palladium värden vid ungefär $ 730 per ounce, vilket hjälper till att motivera de stora investeringar som krävs för att extrahera den. Oddsen är att du inte kommer att komma in i palladium utvinning verksamhet såvida inte ditt namn är Gates, Branson eller Buffett, men du kan åtminstone göra några vänliga diskussion discoursing på uppgifter om carbochlorination och palldium utfällning genom kungsvatten nedsänkning. Instruktioner
1

bort den keramiska matrisen från centrum av katalysatorn och placera den i en förseglad ugn som kan värma den till 800 grader Celsius (1472 grader Fahrenheit).
2

Pump in i ugnen och genom din keramiskt matrismaterial i en ren klorgas (Cl2) atmosfär innehållande lika mängder av aerosolform kiseltetraklorid (Si-CL4) och aerosoliserade Aluminiumklorid (Al-Cl3) pulver som förvärmts till 800C. Cirkulera gasen genom den keramiska matris för 30 minuter, och använda en kiseldioxid kristallfilter att fånga de kristalliserade metallerna i gasströmmen.
3 Steg

Upprepa två med enbart klor gasatmosfär och aluminiumklorid, men denna gång höja temperaturen till 1000 C och cirkulera i sex timmar. Vid denna punkt, på ett effektivt sätt alla de ädla metaller borde ha lakas ut från omvandlarens keramisk kärna, bunden till aluminium-dioxid och avsattes som en kristallin uppbyggd på ditt filter.
4

Släpp din kristallina filter i en lösning av den kraftfulla frätande kungsvatten, även känd som nitro-saltsyra. Denna fantastiska syra näve upptäcktes av 17th century alkemister, och är ett av de få ämnen på jorden som löser platina, palladium, rodium, guld, titan och iridium. Låt metal-infunderas filtret sitta tills kungsvatten upplöser alla metallkristaller.
5

Häll blandningen genom en en-mikron filter i en separat behållare. Lägg kvicksilvercyanid till blandningen. Den kvicksilvercyanid kommer obligation med palladium i kungsvatten för utfällning av kristaller av ren palladium cyanid. Passera blandningen en gång genom en en-mikron filter för att samla kristaller, men behålla vätska för vidare raffinering av andra metaller.
6

Låt kristallerna tid att torka helt. Ignite de flyktiga kristaller att bryta cyanid s kväve /kol bindningar till palladium, och återvinna cyanid för att återvinna den för vidare återvinning. Detta kommer att lämna dig med en silvervit pöl av smält metall, se, för detta är din palladium Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74094.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.