Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ställa punkterna i en gammal lastbil

Breaker poäng distributörer var standardutrustning på de flesta bilar före 1970-talet. Poängen distributören har en kam-typ loben som öppnar och stänger brytare punkter. När de punkter nära, är primär spänning skickas till en spole, och spolen skickar hög spänning för att antända bränsle laddning via tändstiftet. Denna sekvens är klockad till varje cylinder när motorn roterar. Fördelarlocket måste avlägsnas för att justera den punkt mellan könen på de flesta distributörer. GM lastbilar har en liten dörr ingjuten i locket som ger åtkomst till justera poäng medan motorn är igång. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skruvmejselsats
Bladmått ställa
Dwell meter
Tändning skiftnycklar
Visa fler instruktioner
Justera Points med bladmått
1

Dra nycklarna ur tändningen och pop huven på lastbilen. Leta fördelarlocket och följa kabeln center tändning från fördelarlocket till spolen och ta bort denna tråd. De flesta spolarna monteras på toppen av motorn eller den övre sidan av brandväggen.
2 A clip-on fördelarlocket är vanligt på poäng distributörer.

unsnap klippen eller ta bort skruvarna som håller fördelarlocket på plats och lyft bort det från distributören.
3

Avlägsna rotorn knappen från toppen av distributören axeln. Vissa rotorer är fästa med skruvar, och andra bara sittplats över axeln in i ett spår för att hålla rotorn väl överens.
4

Vrid distributören axeln genom att vrida fläkten klingan tills den höga plats i distributören loben öppnar kontaktpunkterna eller är under fiber bron. Slå på fläkten kan kräva att lätt tryck appliceras på fläktrem i den riktning som fläkten är påslagen.
5

Lossa, men ta inte bort den skruv som gör att de brytande punkterna för att flytta in eller bort från distributören axeln.
6

Placera en 0,019-tums bladmått platt mellan kontaktpunkterna och flytta punkterna in eller ut tills bladmåttet passar precis mellan kontakterna. När justeras, dra åt nedhållningsorganet skruv. Kontrollera igen punkten gapet, efter det att skruven dras åt, för att säkerställa att bladmåttet bibehåller rätt passform. Om gapet är inte rätt, gör om justeringen.
7

in nycklarna i tändningslåset och vrid runt motorn medan en assistent kontrollerar att brytaren frågor öppna och stänga ordentligt som distributören axeln roterar.
8

Montera rotorn knappen på distributören axeln. Titta under rotorn knappen. Vissa rotorer har en fyrkantig och en rund pinne som måste sättas in i sina respektive platser. Andra rotorer glida bara i ett spår.
9

Byt fördelarlocket och spolkabeln.
Justera punkter med en Dwell Meter
10

Anslut den positiva ledningen av en uppehållstid meter till den primära spolen tråd som kommer ut av distributören. Jorda minuskabeln.
11

Veva runt motorn när bostaden punkter och observera mätaren behandlingen.
12

Justera punkter kontakt gapet, när bostaden de punkter, att ändra bo läsning. Hänvisa till en servicehandboken för lastbilens märke, modell och år för att få rätt nummer för bostaden punkter. Använd samma metod för att ställa in de punkter som i avsnitt 1 men utan bladmått.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73566.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.