Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en nedre värmare Kylarslang

Värme kylvätskan i ett motorblock kan hjälpa till att få din bil startade i kallt väder. Värmaren är inkopplad till standard hushåll elektrisk ström genom en nätsladd som är ansluten till värmeaggregatet. Värmaren värmer kylvätskan som skapar en konvektionsflöde. Detta flöde distribuerar den värmda kylmediet genom hela motorblocket. Låt bilen svalna helt innan du försöker öppna kylsystemet. Saker du behöver
dräneringskärlet
Mekaniker skiftnyckel set eller socket set
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel
Kraftig mattkniv
Måttband eller linjal
Stålborste
eltejp eller trådband
Visa fler instruktioner
1

bort kylarlocket och ställ den åt sidan.
2

Placera dräneringskärlet på marken under kylaren avtappningspluggen. Öppna kylarens avtappningsplugg med en lämplig mekaniker verktyg. Låt kylvätska att helt dränera. Stäng avtappningspluggen och ta bort tråget.
3

Inspektera slangen att vara säker på att det är i operativt skick. Byt ut slangen om den inte är i drift skick.
4

Mät avståndet anges i anvisningarna för att skära den nedre kylarslangen. Kapa slangen med den tunga brukskniv på de platser som anges i instruktionerna.
5

Installera den nya värmaren. Skjut varje avskurna ändan av slangen på en slang fläns på värmeaggregatet. Följ tillverkarens instruktioner för installation av värmeaggregatet i rätt flödesriktning. Installera slangklämmor och dra åt klämmorna på flänsarna.
6

Dra värmarens nätsladd till fordonets front hålla sladden borta från rörliga maskindelar och komponenter kan vara heta. Använd buntband eller eltejp för att fästa sladden längs dess bana. Stoppa änden av nätsladden i fordonets främre del så att det är åtkomligt när värmaren behöver vara inkopplad
7

Fyll kylaren med kylvätska samlas i tråget. Sätt tillbaka kylarlocket när kylsystemet är fullt.
8

Kontrollera för läckage av kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71312.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.