Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ändrar jag en generator på en 1996 Nissan Quest?

Byta generatorn i 1996 Nissan Quest är tidskrävande och utmanande, men de flesta hem mekaniker kan göra det med enkla verktyg i sina uppfarter eller garage i ett par timmar. Generatorn ger ström till bilen och laddar dess batteri. Växelströmsgeneratorn är placerad på höger sida av Quest motorn, som i tvärled är monterad i motorrummet på framsidan av bilen. Generatorn är mycket nära till kylaren, så var försiktig när du byter den för att inte skada kylarens kylflänsar. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta minuspolen batterikabeln på batteriet och ta bort bulten med en skiftnyckel. Lyft kabeln från batteriet och lägg den åt sidan för nu köpa 2

Leta remspännaren till generatorremmen:. Det ligger på den främre centrala delen av motorn. Lossa låsmuttern på framsidan av spännaren (den ena på mitten av spännaren) med en hylsa och spärrskaft, men ta inte bort den. Vrid domkraftsskruv överst moturs spännaren, släppa spänningen på remmen.
3

Skjut av remmen från generatorn remskiva och lägg det åt sidan. Lokalisera de elektriska kontakterna på baksidan av generatorn. Ta bort muttern från bulten terminalen på baksidan av generatorn, med hjälp av en skiftnyckel, skjut sedan kabeln från terminalen. Tryck in låsspärren på push-in-kontakt, nära toppen av generatorn, och dra ut det ur kontakten på generatorn kroppen. Lägg den åt sidan för nu.
4

Ta bort den övre fästskruven från generatorn med en hylsa och spärrskaft, ställ sedan in bulten åt sidan. Flytta till det nedre fästet bulten, ta bort muttern från framsidan av bulten med en skiftnyckel, sedan använda en spärr för att backa bulten ur generatorn. Ta bort generatorn från van.
5

Placera den nya generatorn i motorrummet, skjut den undre fästskruven på plats bakifrån och montera muttern på framsidan. Dra åt muttern till £ 62-fot med en momentnyckel. Montera den övre bulten och dra åt den till 21 pund-fötter.
6

Anslut den elektriska kontakten till sin plats på generatorn, vilket gör att den låses på plats. Installera den andra kabeln på pinnbulten terminalen på baksidan av generatorn, följt av den kvarhållande muttern. Dra åt muttern till 18 pund-fötter med en momentnyckel.
7

Skjut generatorn remmen över remskivan på den nya generatorn, slå sedan domkraftsskruv på medurs spännaren, höja spännhjulet tills bandet är tight. Dra åt muttern i mitten av remskivan för att låsa spännaren på plats.
8

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72536.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.