Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Honda Element Headlight Borttagning

Borttagning av strålkastare på en Honda Element är en ganska godartad uppgift jämfört med vissa andra fordon. Element sysselsätter 9003 ersättningslampa som integrerar tre blad för att den elektriska anslutningen. Det är dubbla filament också, så den ena glödlampan fungerar som både hög-och låg-beam för fordonet. De glas glödlampor ska inte kontakta din hud eller om du ska skada dem. Tillgång till Headlight

Frigör huvfäste inifrån Honda Element. Huvan spärren är på chaufför-side nedre instrumentpanelen, dra upp det kommer att släppa den primära spärr. Kontrollera att strålkastarna omkopplaren är i läge OFF under bytet, och ta bort tändningsnycklar också. Därefter flyttar till huven av Element och släpp sekundär spärr för att öppna huven. Detta ligger nära centrum av huven. Bestäm vilken strålkastare du tar bort, om du inte planerar att ta bort dem båda. Du kommer att märka att tillgång till passagerarsidan strålkastare är öppen, men förarsidan har en kanal luftintag hindrar tillträde till strålkastaren. Denna kanal kan lätt separeras vid fogen. Du ser en flik där uppe som kräver nyfikna kanalen off. Vad du inte ser är den andra fliken under kanalen som också kräver nyfikna. Använd en skruvmejsel för att bända kanalen bort av flikarna.
Borttagning av strålkastare


Nu när du har klart tillgång till strålkastaren (s), lokalisera kabelstam ansluten direkt till strålkastaren. Selen integrerar en tre stift. En enda delen går på toppen, medan två andra är bredvid varandra på botten. Dra ur kontakten på selen rakt av strålkastare. Du kommer att märka de tre bladen hos strålkastaren placeras på samma sätt som plugg för kompatibilitet. Du måste installera den nya strålkastare, eller den gamla, i samma position.

Dra den svarta gummiringen packning omger baksidan av strålkastare montering. Denna tjocka gummitätning skyddar strålkastaren och elanslutning från vatten och kondens. Den har en utdragbar flik i botten av ringen packningen, det kommer att ta lite dra för att lossa den från pannlampan bostäder. Börja med fliken och sedan arbeta dig runt hela ringen packningen. Du kommer att märka två dräneringshål i botten av gummiringen packningen. Du kommer att behöva installera om ringpackningen i samma position när det är dags.

Leta tråden klämman som håller strålkastaren inuti strålkastare församling. Ena sidan av klämman använder en skruv för att hålla kvar den till strålkastare montering, som också fungerar som ett gångjärn för klippet. Ta inte bort den här skruven. I stället, flytta till den motsatta sidan av klämman och lokalisera den upphöjda fliken av klippet. Om du tittar noga, ser du en krök i fliken är fäst vid ett litet hack. Tryck inåt på fliken klippet och manipulera bort den från skåran. Detta gör att klippet att svänga ur position, så du får fri tillgång till ta bort strålkastaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71715.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.