Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter spridarna på en 3VZ

VZ motorfamilj avser sexcylindriga motorer med överliggande kamaxlar som Toyota har tillverkats sedan 1999. Den 3VZ Motorn har en cylindervolym på 3,0 liter och synts i Toyota lastbilar från 1988 till 1995. Denna motor har elektronisk bränsleinsprutning för att leverera trycksatt bränsle till varje cylinder i rätt ordning. Förfarandet för att ersätta bränsleinjektorer på en 3VZ motor är liknande för alla Toyota-truckar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop handduk
Bensin
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från den negativa batterikontakterna med en hylsnyckel. Vira en butik handduk runt banjo bult på bränslefördelningsröret. Lossa bulten långsamt för att avlasta trycket i bränsleskenan. Dra åt banjoskruven.
2

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen för kylaren. Ta bort pluggen med en hylsnyckel och låt kylvätskan rinna i pannan. Byt avtappningspluggen.
3

Koppla kablarna till gasspjället och gaspedalen med en hylsnyckel. Lossa kanalen luftintaget. Ta det huvudsakliga ledningsnätet för motorn och flytta den ur vägen. Koppla bort eventuella ytterligare kablar och slangar som behövs för att komma till bränsleinsprutarna i bilen.
4

Lossa de elektriska kontakterna från spridarna. Lossa klämmorna som fäster ledningsnätet till bränsleslangen, och ta bort kablaget. Avlägsna bränslefördelningsröret och bränsleinsprutningar från insugningsröret som en enhet. Ta bort och kasta isolatorer och O-ringar för insprutare.
5

bort slangen från bimetall vakuum byta ventil. Lossa skruvarna från nummer två och nummer tre bränsleledningar med en hylsnyckel och lossa spridarna från bränsleskenan.
6

Infoga en ny isolator i injektorn borrningen på insugningsröret. Placera en ny O-ring på munstycksänden hos bränsleinsprutaren, och smörj in O-ringen med ett tunt lager av bensin. Tryck bränsleinsprutaren ordentligt för att montera den rakt till bränslefördelningsröret.
7

Anslut bränsleledningen till insugningsröret, och dra åt bultarna till mellan 11 och 15 ft lbs. med en momentnyckel. Säkerställ bränsleinsprutarna roterar fritt. Anslut ledningsnätet till bränslefördelningsröret och plugg de elektriska kontakterna i spridarna.
8

Anslut ytterligare kablar och slangar som du tog bort i steg 3. Montera kanalen luftintaget och spjällhuset med en hylsnyckel. Fyll kylaren med kylarvätska och ansluta kabeln till den negativa batteripolen. Starta motorn och kontrollera att bränsle och kylarvätska läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75117.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.