Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1995 Vortec Insprutare

Den Vortec motorn är en linje av bensinmotorer tillverkade av General Motors för sina lastbilar sedan 1988. Dessa motorer använder en teknik som skapar en virvel av bränsle och luft i förbränningskammaren för att förbättra blandningen av luft och bränsle. Den vanligaste Vortec motor i en 1995 fordon är 4300, en sex-cylindrig 4,3-liters motor med multi-point bränsleinsprutning. Bränsleinsprutaren ersättningsprocedur är i allmänhet samma för alla Vortec motorer tillverkade före 1999. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Packning för bränsle mätarhuven
automatisk transmissionsolja
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort kabeln från den negativa batterikontakterna med en hylsnyckel. Öppna tanklocket på bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken. Ta bort luftrenaren från insugningsröret.
2

Tryck på de två flikarna på bränsleinjektorn elektriska kontakten och dra den rakt upp för att koppla ur den elektriska ledningar från insprutare. Lossa locket för bränslet mätaren med en hylsnyckel och kasta sin packning.
3

Lyft insprutare från bränslemätare med verktyget nr J-26868, och ta bort den lilla O-ringen från bränsleinjektom. Ta bort bränslefiltret från injektorn genom att vrida bränslefiltret och tillbaka. Ta den stora O-ringen och brickan från injektorn hålighet i bränslet mätaren.
4

Coat de nya små O-ringarna i automatisk transmissionsolja, och installera dem på munstycket slutet av insprutare . Placera den nya brickan i injektorn hålighet av bränslet mätaren, så att den ligger an mot den övre delen av hålrummet.
5

Installera den nya insprutare så klacken på sin bas i linje med skåran i injektorn kaviteten. Tryck bränsleinjektorn ner tills det sitter i injektorn kaviteten, och se till injektorn elektriska anslutningarna är parallella med axeln av gasspjället.
6

Byt packningen för bränslet mätarhuven, och fäst täcka med en hylsnyckel. Fäst elektrisk kontakt för bränsleinsprutaren. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75172.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.