Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Demontera Bildatorer

I gamla dagar, var bilar enkelt. Åtminstone de var enkla jämfört med de bilar vi kör idag som blir mer och mer sofistikerade och datoriserade. Datorerna i bilen kontrollera säkerheten och avancerade diagnostiksystem som din bil är utrustad. De kontrollerar också luftintaget och bränslesystem intag. Om du behöver ändra en bil dessa dagar, måste du veta hur man ska demontera och arbeta med de datorer som styr de olika systemen. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning
Wrench
Antistatisk rem
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Ta datorsystemet från din bil. Om datorsystemet ligger i varje fordon kommer att bero på din bil. På några fordon måste du ta bort de invändiga paneler eller handskfacket för att komma åt datorn. Konsultera fordonets handbok för information om exakt där systemet är beläget. Vanligtvis datorsystemet är inkapslad i en fyrkant metallisk eller plastlåda. Innan du tar bort datorn, koppla bort den negativa kabeln från batteriet för att undvika risken för stötar.
2

Hitta en ren, lättlästa, väl upplyst, arbetsområde. Bil datorer har många små elektroniska delar, så du måste trycka på nakna jordad metallbit innan du arbetar på datorn. Bär ett antistatiskt armband för att förhindra oavsiktlig statisk urladdning. Även små mängder statisk elektricitet kan skada bilens dator.
3

Ta bort skruvarna som håller enheten tillsammans. Din bil datorstyrenhet kommer förmodligen hållas samman med ett antal skruvar. Kontrollera att du har tagit bort alla de enskilda skruvarna. Beroende på bil, behöver du en Phillips, Torx eller insexnyckel.
4

När du har tagit bort alla skruvar, försiktigt lyfta locket av din bil datorenhet. På vissa enheter locket öppnas på ett gångjärn.
5

isär datorn enheten själv att skörda delarna eller modifiera returresa. Bilens dator styrenhet består av moduler. När du har hittat den modul som du letar efter, ta bort skruvarna som håller den på plats och med ett fast grepp, ta bort den från sin sockel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74479.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.