Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1997 Jeep bränslepump Repair

Chrysler använder Jeep tält för sin linje av off-road och terrängbilar. De 1997 modeller inkluderar Cherokee, Grand Cherokee och Wrangler. Dessa fordon använder multi-port bränsleinsprutning, kräver bränslepumpen att leverera högt trycksatt bränsle. Bränslepumpen i en 1997 Jeep ligger under bilen, att du måste höja fordonet att serva bränslepumpen. Dessa bränslepumpar är inte repareras, så du måste byta ut en felaktig bränslepump. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
sifonslangen
Bensin container
Kilar
Ordet jack
Jack står
Hammer och mässing punsch
Visa mer Instruktioner
1

Koppla kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Detta kommer att oavsiktliga utsläpp av bränsle medan du byter bränslepumpen. Sifon bränsle från bränsletanken till en bensin behållare tills bränsletanken är under 1/4 full.
2

Blockera framhjulen med klossar för att förhindra oavsiktlig förflyttning av fordonet. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla loss bränsleslangarna från bränslet sändande enheten.
3

Koppla den elektriska ledningar från bränslet sändande enheten. Vrid låsringen från fältet sändande enheten moturs med en hammare och mässing punsch. Ta bort låsringen och lossa enheten fältet skickas från fordonet. Avlägsna och kassera O-ringen på bränsletanken.
4

bort bränslefiltret från bränslet sändande enheten och kassera den. Avlägsna den elektriska ledningarna från bränslepumpen. Lossa klämman på bränsleledningen till bränslepumpen och dra bränsleledningen. Ta bort muttern för övre fäste för bränslepump med en hylsnyckel. Lossa bränslepumpen från resten av bränslet sändande enheten.
5

Byt bränslefiltret på bränslepumpen och montera bränslepumpen i dess övre fäste med en hylsnyckel. Anslut elektriska ledningar och bränsleledningar till bränslepumpen. Placera en ny O-ring på bränsletanken.
6

Placera låsringen på bränslet sändarenhet och vrid det medurs med hammaren och mässing punsch tills den når till stoppet på bränsletanken . Anslut bränsleledningarna och elledningar för bränsletanken. Sänk fordonet med domkraft och fylla bränsletanken med bränsle. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74460.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.