Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Polyuretan Vs . Nylonrör

Polyuretan och nylonrör är viktiga inslag i ens de mest grundläggande pneumatiska system . Även om båda har ett ekonomiskt alternativ till traditionella armerad slang , att känna till skillnaderna mellan dem kommer att dramatiskt förbättra effektiviteten i ditt system . Flexibilitet

naturligtvis flexibla , har polyuretan flexar bättre förmågor än nylon . Även nylon tål upprepad böjning utan trötthet , är polyuretan mer lämpade för applikationer när en snävare böjradie behövs . Det är således bättre lämpad för tät böjning i och genom utrustning, såsom i robotteknik och pneumatiska kontroll maskiner .
Nötning och arbetstryck

Både polyuretan och nylonrör har utmärkt beständighet mot nötning från bränslen , oljor och nötning , men erbjuder nylon bättre värme och kemisk resistens samt högre arbetstryck . Nylon har överlägsen sprickhållfasthet och är därmed en industriell standard för applikationer som kräver större motståndskraft mot kemikalier , värme och arbetstryck .
Användning

polyuretanslang är vanligen används i medium tryck applikationer såsom fast , flytande och gasformiga dispensering och bränsleledning och nötning hos viror skydd. Nylon är ett vanligt val i hydrauliska ledningar och kyl , luftkonditioneringssystem , bränsle och olja överföring och kemiska transporter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74867.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.