Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 2002 Toyota Camry Oxygen Sensor

Syret eller O2 sensorn i 2002 Toyota Camry är viktig för korrekt drift av bränslet ledningssystem. Om du börjar uppleva hårda starter, dålig tomgång kvalitet och motorstopp, kanske du har en felaktig O2-sensor. I de flesta fall kommer en defekt O2 sensor orsakar normalt CEL eller check engine lampan på instrumentpanelen att lysa upp, vilket indikerar ett problem någonstans i systemet. Ha datorn skannas på en Biltema (de flesta kommer att göra det gratis) för att avgöra om det är problemet på din Camry. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor uttag
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av din Camry med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja det, ta bort jack
2

Lokalisera O2-sensor i avgasröret under bilen.. Sensorn är placerad precis bakom katalysatorn och har ett kabelnät pigtail ansluten till slutet av den. Följ pigtail kabelnätet tillbaka till kontakten där den ansluter till ledningsnätet
3

på bilen. Lossa låsklämman på kontakten och separera de två halvorna, dra i kontakten kroppen, inte på trådarna.
4

Vrid O2 sensorn moturs med en O2-sensor och en spärr tills den är fri från gängorna i avgaserna. Ta O2 sensorn från bilen och kassera den.
5

Träd den nya sensorn i avgasröret för hand för att säkerställa att du inte korsar tråden det. Dra åt sensorn med en spärr och O2 sensor uttaget.
6

Anslut fläta från den nya O2-sensor till kabelnätet kontakten på bilen, trycka ihop de två halvorna tills låsfliken ingriper. Var noga med att dirigera trådarna bort från avgaserna så att de inte smälter när bilen är igång.
7

Hissa upp bilen från domkraften med en domkraft och ta läktaren från under bilen. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.
8

Starta motorn för att kontrollera reparationen var framgångsrik, kontrollera varningslamporna på instrumentpanelen. Om CEL eller kontrollera motorn ljuset är ute, är att sensorn fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71939.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.